Teknoloji

Apple’ın yeni MacBook çipleri M1 Pro ve M1 Max adlarını taşıyabilir

mediamarkt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın “Unleashed” etkinliğinin başlamasından bir günden az bir zaman kala dedikodular devam ediyor. MacRumors tarafından verilen habere göre, Bloomberg’den Mark Gurman, yaygın olarak beklenen 14 ve 16 inç MacBook Pro modellerinin çiplerinin, geliştirici uygulama günlüklerinde “M1 Pro” ve “M1 Max” adları altında görüldüğü haberini veriyor.

Apple’ın üst sınıf işlemcisi için bu adları kullanacağı kesin değil, ancak kaynaklar Apple’ın M1X adı ile ilermeyeceğini veya başka şekilde güçlendirilmiş A serisi yongalar için kullanılan adlandırma düzenini bu alanda devam ettirmeyeceğini öne sürüyorlar.

Daha önceki söylentiler, yeni MacBook Pro’lara yönelik iki işlemciye işaret ediyordu. Söylentilere göre, bunların her ikisi de sekiz yüksek performans, iki yüksek verimlilik olmak üzere 10 çekirdek içeriyor. Bir giriş seviyesi işlemci 16 çekirdekli bir GPU içerirken, diğer üst düzey işlemci ise 32 çekirdekli bir GPU içerebilir. Bu da, M1 Pro ve M1 Max adlandırma düzenleriyle uyumluluk gösteriyor. Diğer söylentiler, 2022’nin başlarında yeni bir MacBook Air ile birlikte M1’in devamı olacak M2’nin geleceğini işaret ediyor.

Ayrıca Gurman, MacBook Pro’nun yenilenmiş tasarımında beklediği değişiklikleri de yineledi. Her iki dizüstü bilgisayar da daha yüksek çözünürlüklü mini LED ekranlar içerecek. MagSafe güç bağlantı noktası, HDMI ve SD kart yuvası gibi memnuniyetle karşılanacak özellikler de geri gelebilir. Ayrıca 64 GB’a kadar RAM desteği ve Touch Bar’ın kaldırılmasını da görebilirsiniz.

Apple’ın Pro ve Max adlandırma sistemini bilgisayar CPU’larına getirmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Apple, planlandığı gibi tüm Intel yongalarını şirket içi işlemcilerle değiştirecekse, müşterilerin modeller arasındaki performans farklılıklarını anlamalarına yardımcı olmak amacıyla bu daha net isimler gerekli olabilir. Apple, M1 Pro ve M1 Max adlarını kullanırsa, bu ileriye dönük olası çip adı stratejisi hakkında epey fikir verecektir.

İLGİLİ HABERLER