EğlenceManşetler

Apple’ın yeni iTV’si iAds tabanlı reklamlar sunacak, iPad uzaktan kumanda gibi kullanılacak

Apple’ın Apple TV ile ilgili planlarına dair dedikodular gelmeye devam ediyor. Digg’in kurucusu Kevin Rose da dedikoducular kervanına katıldı. Rose’a göre küçük ve iOS tabanlı bir set üstü cihazı yeni “iTV”nin tek heyecan verici özelliği değil. Bu cihaz içerik sağlayacılarının iAds aracılığıyşa para kazanmalarına da olanak sağlayacak. Öte yandan iPad de yeni bir işlev kazanıp kocaman bir uzaktan kumanda hâlini alacak.

Uzaktan kumanda olarak kullanılacak bir iPad video düzenleme, oyun ve kanal kontrolü gibi işlevler görecek. Bununla birlikte iTV’nin farklı kamera açıları ve diğer eklentileri gibi interaktif deneyimlerine katılma imkanı sağlayacak. TV merkezli uygulamalar için App Store tarzı bir mağaza da bulunacak. Akışkan video, video düzenleme yazılımları, oyunlar, haber bileşenleri ve Mobile Me entegrasyonu gibi içerikler bu mağaza üzerinden dağıtılacak. Mobile Me entegrasyonu kaydedilmiş içerikleri iPhone ya da diğer iTV kullanıcıları ile paylaşma olanağı sunacak.

Daha önceki dedikodulara paralel olarak, yenilenmiş Apple TV için 99$’lık fiyat da Rose’un kulağına çalınmış. Aynı şekilde Eylül 2010’da tanıtılacağı bilgisi de… Eğer bunlar doğruysa, Apple uydu ve kablolu yayın operatörlerine karşı Google’a göre daha düşmanca bir yaklaşım sergiliyor. Google’ın TV modeli şu an için içerik yapımcılarına mallarını paraya çevirecek iyi bir iş modeli sunuyormuş gibi görünmüyor, Apple’ın iAds merkezli stratejisi ise kulağa daha mantıklı bir yolmuş gibi geliyor.

İlgili – Kevin Rose

İLGİLİ HABERLER