Teknoloji

Apple’ın yeni iPhone’larında çift SIM desteğine dair yeni sızıntılar var

iphone çift sim kart desteği

Apple’ın çarşamba akşamı duyuracağı yeni iPhone’lar çift SIM kart desteğine sahip olabilir. GSMArena’ya göre, 6 Eylül’de China Mobile‘ın Facebook sayfasında yayınlanan bir görsel bu ihtimali güçlendiriyor. Daha önce de yeni bir Apple cihazına ait olan çift SIM kart tepsisine dair sızıntıları görmüştük. Ancak son paylaşım bir şirketin sosyal medya hesabından gelince, daha resmi bir doğrulama niteliğini taşıyor.

Yayınlanan görsel, bir elmanın üstüne yerleştirilmiş iki adet SIM kartı gösteriyor. Tepede ise “Çift SIM’li yeni bir Apple?” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bir ifade yer alıyor. Elmanın etrafına yerleştirilmiş daha küçük boyutlu metinler ise iki SIM kartın ağ kullanımı ve veri gibi avantajlarını sıralıyor.

Bu alaycı gösterimin yanı sıra China Telecom‘un, çift SIM kart destekli iPhone’u resmeden ve “Yeni iPhone yakında geliyor, çift SIM desteği, seni bekliyordum.” şeklinde bir metin içeren reklamı da ortaya çıktı. Reklamda gösterilen telefon, daha önce sızan çift SIM kartlı iPhone’dan biraz daha farklı görünüyor. Bu nedenle ya farklı bir modeli görmüş olabiliriz, ya da iki sızıntıdan biri gerçek değil.

Sızan görüntülerdeki farklılıklar, mobil operatörlerin bile resmi sayılabilecek bilgileri sızdırmasına rağmen, hâlâ bazı sızıntıların sahte olabileceği veya söylentilere göre hazırlanmış olabileceğini gösteriyor. Yine de, çift SIM kart destekli iPhone desteğiyle ilgili kanıtlar da yok değil. iOS 12 beta kodlarında çift SIM kart desteğine rastlanmıştı. Haziran ayında da 6.5 inç OLED ekranlı ve çift SIM kart destekli iPhone X Plus sızıntılarına rastlamıştık.

China Telecom reklamının ve China Mobile Facebook paylaşımının kaynağının Çin olduğunu göz önünde bulundurursak, çift SIM kartlı iPhone’lar sadece Çin pazarına özel olabilir. Apple bu ülkede Huawei ve Oppo gibi yerel üreticilere karşı zemin kazanmak istiyor. Bunun için ülkede fazlasıyla talep edilen çift SIM kart desteğine ihtiyacı var.

Çift SIM kart desteği Android telefonlar için epey eski sayılır, ancak gerçekleşmesi hâlinde iPhone’lar için önemli bir yenilik olacak. Böylelikle kullanıcılar ikinci bir telefon taşımaktan kurtulacak. Ya da yurt dışına seyahat ederken de telefonlarının ana SIM kartını o ülkeden aldıkları bir SIM kart ile değiştirmekten kurtulacak. Aynı zamanda gelişmekte olan pazarlarda iPhone’ların çekiciliğini artırabilir. Türkiye’de de çift SIM kart destekli cihazlara hatırı sayılır bir ilgi olduğunu belirtelim.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER