Teknoloji

Apple’ın yeni iPhone 11 modelleri için pilli kılıf seçenekleri satışta

iphone 11 pro smart battery case

Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max için Smart Battery Case pilli kılıf seçeneklerini tanıttı. Geçen yılın kılıflarına çok benzeyen yeni aksesuarlar, daha büyük kamera delikleriyle farklılık gösteriyor. Aynı şekilde siyah, beyaz ve kum pembesi renk seçenekleriyle geliyor. Kablosuz şarj desteği de varlığını sürdürüyor.

Ancak bu yılın şarjlı kılıflarında bir yenilik var, o da basıldığında iPhone’un kamera uygulamasını otomatik olarak açan tuş. Hatta telefon kilitli olsa bile çalışıyor. Telefonu çekim için yataya çevirdiğinizde, sağ işaret parmağınızın doğal olarak temas ettiği yerin hemen yanında kılıfa yerleştirilmiş özel tuş bulunuyor. Buna basılı tuttuğunuzda da bu yılın iPhone’larında yer alan hızlı video çekimi özelliği çalışıyor ve video kaydı hemen başlıyor.

Apple’ın en yeni Smart Battery Case seçenekleri 999 TL’den satılıyor. Hangi iPhone modeline sahip olursanız olun, fiyat değişmiyor. Şirket, bunları kullanarak yüzde 50’ye kadar daha yüksek pil ömrüne sahip olabileceğinizi belirtiyor. Hem iPhone 11 hem de iPhone 11 Pro zaten oldukça yüksek pil ömrü değerlerine sahip. Pilli kılıfla birlikte uzun yolculuklarda veya benzer durumlarda telefonu şarj aletine ihtiyaç duymadan iki güne kadar tutmanız mümkün olabilir.

iphone 11 pro smart battery case

Şimdi kılıfa eklenmiş ek bir işlev sayesinde satın almak için daha fazla neden var. Android telefonlarında güç düğmesine art arda iki kez hızlıca basarak kamera uygulamasını açmak çoğu kullanıcının alışkanlığı hâline geldi. Apple da benzer imkanı, en azından kılıfla birlikte de olsa kullanıcılarına sunuyor. Kimbilir, belki gelecek yılın iPhone’larında böyle bir özellik sunuluyor. Ya da iOS 14 ile birlikte mevcut tüm iPhone’lara gelir.

İLGİLİ HABERLER