Teknoloji

Apple’ın yeni iPad’in Retina ekranıyla ilgili tedarik sıkıntıları devam ediyor

yeni-ipad-inceleme-00001

Apple’ın yeni iPad‘in Retina ekranıyla ilgili üretim sorunlarını yaşamaya devam ettiği söyleniyor. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun görüşlerini alan AppleInsider’ın haberine göre, Samsung Retina ekranların şu anki tek tedarikçisi konumunda, LG ve Sharp ise hâla Apple’ın katı standartlarını karşılayacak ekranları üretmekte zorlanıyor.

LG’nin ekran sorunlarını düzelttiği ve bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren Samsung’un yanında yer almaya başladığı düşünülüyordu. Ne var ki, Samsung’un hâla ana Retina ekran üreticisi olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Buna ek olarak, Sharp’ın ekran tedariğine başladığına dair bir emare yok. Kuo, Sharp’ın oksit teknolojisinin adapte edilmesi noktasında materyal kararlılık sorunları yaşamaya devam ettiğini not etti. Sharp’ın Retina ekran üretimini bu yılın üçüncü çeyreğine kadar normal hıza gelmeyeceği tahmin ediliyor.

Apple’ın geçtiğimiz çeyrekte 13.1 milyon iPad satmış olması sıkıntılı tedarik sürecinin başlıca sebebi olarak gösteriliyor. Ne var ki, ABD’deki yeni iPad teslimat sürelerinin 5 ile 7 gün arasına inmesi tedarik sıkıntılarının giderilmeye başlandığı düşünülüyordu. Bu arada Kuo, Apple’ın 2012’nin ikinci çeyreğinde Retina ekran tedariğinin gelişmesiyle 18.6 milyon birim ürün satacağını tahmin ediyor.

İlgili – AppleInsider

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER