Teknoloji

Apple’ın Waze’i satın alacağına ilişkin dedikodular artıyor (güncellendi)

Apple’ın sosyal navigasyon servisi Waze’i satın alacağına ilişkin dedikodular yeni yılla birlikte gündeme gelmişti. Haberin çıkmasının üstünden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen, bu anlaşmaya ilişkin dedikodular şimdiden başlangıç noktasının oldukça üstüne çıkmış durumda.

İki taraf arasındaki görüşmelerde gelinen noktanın daha önce tahmin edilenin ötesinde olduğu ifade edilirken, Waze’in 750 milyon dolar karşılığında Apple tarafından satın alınmasının oldukça muhtemel olduğu belirtildi. Görüşmelerin başlangıcında Apple’ın Waze için 400 milyon doları peşin olmak üzere toplamda 500 milyon dolar ödediği söylenmişti. Sesle navigasyon hizmeti sunan Waze, mevcut hizmetini aktif kullanıcılardan topladığı ve analiz ettiği verilerle geliştirmesiyle dikkat çekmişti. iOS 6’da yer alan Haritalar uygulamasıyla başarısızlığa uğrayan Apple’ın bu durumu düzeltmek adına yoğun çaba sarfettiği biliniyor. Apple’ın Waze’e olan ilgisini de bu doğrultuda bir çaba olarak nitelemek pek de yanlış olmayacaktır.

Güncelleme: Durumu yakından takip eden kaynaklar anlaşmanın gerçekleşmeyeceğini dile getirirken, konuya ilişkin bilgi kıtlığı halen devam ediyor. Apple ile Waze’in bu konuda görüşüp görüşmediği de bilinmezliğini korurken, iki taraftan da spekülasyonlara ilişkin bir açıklama gelmiş değil.

İlgili >> TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER