Teknoloji

Apple’ın video zil sesi oluşturma uygulamasına ait patent başvurusu ortaya çıktı

Ortaya çıkan yeni bir Apple patent uygulaması video zil sesi sisteminin kapısını açabilir. Bu takdirde birisi sizi aradığında iPhone’unuz standart veya arayan kişiye özel olarak oluşturulmuş klipleri ya da animasyonları oynatacaktır. Dinamik Şekilde Oluşturulmuş Zil Sesleri başlığını taşıyan bu uygulama iPhone’un farklı kişilere özel video zil sesleri oluştururken izleyeceği adımları ve zil seslerinin gelen aramaya göre nasıl çalınacağını açıklıyor.

Videonun hızlandırılması, yavaşlatılması, herhangi bir çerçevenin dondurulması, çerçeve oranının arttırılması gibi imkanlar sunulurken çeşitli ses analiz sistemleriyle de video kliplerin altını farklı müziklerle süslemek mümkün kılınıyor. Fotoğrafların, iki boyutlu veya üç boyutlu animasyonların kullanılabildiği bu uygulama içinde farklı ses elementleri için farklı animasyon katmanları oluşturulabiliyor. Video zil sesi oluşturabilmek için cihazda depolanmış içeriklerin yanı sıra Genius verilerinin yardımıyla iTunes’taki içeriklerden de yararlanılabiliyor.

Apple’ın bu tarz bir video zil sesi uygulamasını ne zaman kullanıma sunacağına dair kesin bir bilgi verilmese de, bu tarz bir şeyi iOS’in gelecek sürümlerinde görmemiz kuvvetle muhtemel.

İlgili – Patently Apple

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER