Teknoloji

Apple’ın uygulama içi abonelik kuralları Financial Times’ı alternatif kanallara itebilir

Apple’ın uygulama içi abonelik modeli kapsamındaki sıkı talepleri ilk yüksek profilli kaybını görmek üzere olabilir. Financial Times Apple’ı diğer dağıtım yöntemlerine yönelmekle tehdit ediyor. FT.com’un yönetici direktörü Rob Grimshaw Reuters’e yaptığı açıklamada aboneleriyle olan doğrudan ilişkiyi kaybetmek istemediklerinin altını çizdi.

Financial Times Apple ile görüşmeleri sürdürse de, Grimshaw “Eğer kanalın biri ya da diğerinin yapmak istediğimiz iş tarzına uygun olmadığına dair bir durum ortaya çıkarsa, seçebileceğimiz çok sayıda alternatif kanal bulunuyor.” şeklinde konuştu. Alternatif kanallar arasında muhtemelen Android de bulunuyor. Android 2.2 tabanlı Galaxy Tab’in çıkışından sonra Android tabletlerine özel bir uygulama çıkarmış olan FT, Honeycomb’un gelişimiyle birlikte dikkatini bu platforma vermeyi düşünebilir. Alternatif kanallardan bir diğeri ise hem iPad hem de diğer cihazlar için web tabanlı dağıtım işlemci gerçekleştirmek.

Grimshaw diğer yayıncıların Apple’ın sıkı üyelik kurallarını kısıtlayıcı bulmayabileceğini, ancak Financial Times’ın kurulu dijital yayın düzeninin Apple’ın mevcut şartlarında zarar göreceğini dile getirdi. Financial Times’ın geçtiğimiz yılki gelirlerinin yüzde 40’ını dijital kolu sağlamış.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER