Manşetler

Apple’ın tepe yöneticisi Tim Cook Samsung’u dava etmeyi hiç istememiş

Apple ve Samsung arasındaki hukuk savaşı devam ederken Reuters tarafından geçilen bir haber Tim Cook’un işlerin bu yönde ilerlemesini hiç istemediğini gösteriyor. İki teknoloji devi arasındaki rekabet üzerine yapılan derin analize göre Apple’ın CEO’su Samsung’u mahkemeye verme fikrine başlangıçta karşıymış. Reuters’in belirttiğine göre Cook’un çekincesi Samsung’un uzun zamandır Apple’ın bir bileşen tedarikçisi olmasından kaynaklanıyormuş.

apple-tim-cook

Tabii ki, Android’e karşı “nükleer savaş” benzeri bir savaştan kaçınmayacağını dile getiren Steve Jobs üstün gelmiş ve işler bugünkü hâlini almış. Geçtiğimiz yaz görülen duruşmalardan da anladığımız kadarıyla Apple’ın yönetim ekibi Samsung’u tasarımlarının iPhone ve iPad’e çok yakın olduğu noktasında defalarca uyarıda bulunmuş. Samsung’un Apple’ın taleplerini karşılama noktasında herhangi bir niyetinin olmadığının anlaşılmasının ardından da Cupertino dava açmaya karar vermiş.

Tim Cook geçen yıl katıldığı bir toplantıda davalardan nefret ettiğini ve nefret etmeye devam edeceğini söylemişti. Apple CEO’su gerekli yerlerde dostça yaklaşım gösterme tercihinde ısrarcı olmaya devam etse de Apple ile Samsung arasındaki hukuki süreç tüm hızıyla işlemeye devam ediyor. Tabii ki, Cook bir yandan ılımlı bir tavır takınırken bir yandan da Apple’ın rakiplerinin kendi ürünlerini icat etmeleri düşüncesini de taşıyor. Bakalım tüm bu olan bitenin sonunda Apple ve Samsung arasındaki ilişki Cook’un arzu ettiği seviyede kalacak mı, yoksa gemiler tamamen yakılacak mı; bunu görmek için daha uzun süre beklememiz gerekecek, çünkü iki şirket arasındaki hukuki süreç henüz bitecek gibi görünmüyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER