Eğlence

Apple’ın televizyonu yıl sonunda piyasada olacak mı?

Apple’ın televizyon üretim işine gireceği ve akıllı bir televizyon üreteceğine dair dedikodular duracak gibi gözükmüyor. Bu konudaki son iddia ise analist Peter Misek’ten geldi. Misek’in raporuna göre Apple önümüzdeki mayıs ya da haziran ayında televizyon üretimine başlayacak ve bu televizyon yılın son çeyreğinde piyasada olacak. Söylentilere göre Apple’ın üretimde kullanacağı parçaların sevkiyatı dahi başlamış durumda.

Misek’in raporuna özel bileşenlerin yanı sıra  polarize filmler, filtreler ve IGZO paneli gibi parçalar Apple’ın Asya’daki panel üretim ortaklarına iletiliyor. Sevkiyatın ilk etapta küçük miktarlarda yapıldığını dile getiren Misek, Apple’ın bu yıl içinde iki ila beş milyon arasında televizyon üreteceğini belirtti. Bu, Apple’ın IGZO panellerini televizyon üretiminde de kullanacağına dair ilk dedikodu değil. Geçtiğimiz ay yayınlanan bir raporda da IGZO panellerinin temininde yaşanan sıkıntıdan ötürü televizyon üretiminin ertelendiği iddia edilmişti. Apple halihazırda yeni iPad’de de Sharp tarafından temin edilen IGZO panellerini kullanıyor.

Apple’ın televizyon dünyasına dair isteklerinin üretimle sınırlı olmadığı ise pek çok kişi tarafından biliniyor. Şirketin, film stüdyoları ve televizyon kanalları ile anlaşma yaparak mevcut Apple TV sistemini üst seviyeye taşımayı ve kesintisiz bir yayın sağlamayı planladığı düşünülüyor.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER