Teknoloji

Apple’ın tableti iPad 2010’un üçüncü çeyreğinde tablet pazarını domine etti

Tablet pazarı giderek kalabalıklaşıyor. Sayıları giderek artan Android tabanlı tabletlerin pastadan ne kadar pay kapacaklarını görmek ilginç olacak. iPad ise rakiplerinden yaklaşık bir yıl önde olmanın avantajını iyi değerlendirmiş gibi görünüyor. ABI Research adlı bir şirketin 2010’un üçüncü çeyreğine dair yapmış olduğu araştırma Apple iPad’in tablet alanında kral olduğunu gösteriyor.

ABI Research şirketi satış, fiyat ve gelir gibi verileri bir araya getirmiş. Ulaştıkları sonuçlara göre 2010’un üçüncü çeyreğinde 4.5 milyon medya tableti satılmış. Satılan bu tabletlerin 4.2 milyonunu Apple’ın iPad’i oluşturmuş ve pazarın yüzde 93’üne hakimiyet kurmuş. ABI Research Aralık 2009’dan beri medya tabletlerini incelemekteymiş. Şirketin gelecekte yayınlayacağı çeyrek yıl tabanlı raporlarda tüm büyük tablet satıcılarının performansına yer verileceği şirketin kıdemli yöneticisi Jeff Orr tarafından dile getiriliyor.

Apple’ın gelecek çarşamba günü tanıtacağı yeni iPad’inin Motorola Xoom, HP Touchpad ve BlackBerry Playbook gibi rakipleri karşısında nasıl bir performans göstereceğini merak ediyoruz. Birkaç ay içinde yorum yapacak sağlıklı bir tablo herhalde oluşacaktır.

İlgili – All Things Digital

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER