Teknoloji

Apple’ın tablet bilgisayarı 2010’un başında geliyor mu?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ai-apple-tablet-rumor-1Yaklaşık dört sene süren ve birçok engelle karşılaşılan geliştirme sürecinin sonunda, Apple’ın uzunca bir süredir dedikodusu yapılan tablet bilgisayarı 2010’un başında karşımıza çıkacak. Bu iddia AppleInsider sitesine ait. Siteye göre Steve Jobs en sonunda yapılan işten memnun olmuş ve bu ürünün gelecek sene çıkması için gerekli olan onayı vermiş.

10 inç’lik ekrana sahip olması beklenen bu tablet bilgisayarda 3G desteği ve özelleştirilmiş ARM işlemcisi de bulunacak. Intel Atom’lu netbook’lara karşılık ARM’li Apple tablet bilgisayar… Güzel bir rekabet olacak gibi. Ürünün ABD’de bir operatörün desteğiyle pazarlanacağı söyleniyor. Apple ile AT&T aasındaki sıkı iPhone ilişkisine rağmen tabletin Verizon ile işbirliği çerçevesinde pazarlanacağı tahmin ediliyor. AppleInsider’ın iddiasına göre bu cihaz iPhone ile dizüstü bilgisayar arasında bir yerlerde konuşlanacak.

Apple’ın tablet bilgisayar dedikodularıyla ilgili oldukça fazla şey duyduk. Bunların inanılırlılığı dedikodudan dedikoduya değişiyordu. Her ne kadar AppleInsider iddiasında ısrarlı olsa da, aktardığımız bu gelişme hâla bir dedikodudan ibaret. Planlarda değişiklik olabilir ya da hiçbir zaman böyle bir Apple tablet görmeyebiliriz. En iyisi biraz daha beklemek olacak.

İlgili – Apple Insider

İLGİLİ HABERLER