Teknoloji

Apple’ın perakendeden sorumlu başkan yardımcısı Jerry McDougal şirketten ayrılıyor

Apple’ın perakendeden sorumlu başkan yardımcısı Jerry McDougal görevinden istifa etti. Apple tarafından da istifası doğrulanan McDougal, geçen yılın sonlarında, Scott Forstall’ın atılmasıyla aynı zamanda Apple’dan gidişine izin verilen John Browett’ın boşalttığı perakendeden sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı pozisyonu için aday gösterilen isimlerden bir tanesiydi. McDougal’ın boşalttığı koltuğa Apple’ın finanstan sorumlu eski başkan yardımcısı Jim Bean oturacak.

Perakende operasyonlarından sorumlu olan eski kıdemli başkan yardımcısı Ron Johnson’ın 2011’de Apple’dan ayrılarak JC Penney’e geçişinin ardından Apple bu pozisyonu dolduracak doğru insanı bulmak konusunda zorlanıyor. Tim Cook CEO koltuğuna oturduktan hemen sonra perakende işlerindeki boşluğu doldurmaya önem vermişti ve eski Dixon CEO’su Browett’ı göreve getirmişti. Browett göreve geldikten sonra pek de hoş karşılanmayan bir formul bulmuş ve bunun sonucunda birçok kişi işten çıkarılmış ve çalışma saatlerinde de önemli kesintiler yapılmıştı. Tim Cook bu gelişmelere hızlı tepki göstermiş ve Browett’ı sadece yedi ay sonra görevden almıştı.

Apple, McDougal’ın ayrılmasıyla ilgili olarak AllThingsD sitesine geçtiği mesajda perakende ekibinin hem mağaza hem de bölgesel seviyede mükemmel derecede güçlü liderlerden oluştuğunu ve son on yılı aşkın zamandır yaptıkları gibi eşsiz ve yenilikçi servislerle, aynı zamanda müşteriye odaklanan yaklaşımıyla perakendecilikte devrim yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Ayrıca 15 yıldır şirket çatısı altında bulunan Jim Bean’in mağaza ekiplerini desteklemek adına bu birime kaydırıldığı da dile getirildi.

İlgili >> AllThingsD, ifoAppleStore

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER