Teknoloji

Apple’ın patentine göre Siri alışveriş uygulamalarına da giriş yapacak

Şu an için sadece iPhone 4S’e özel bir işlev olan Siri‘nin geleceğe dönük olarak planlanan kullanım alanları içinde alışveriş uygulamaları da yer alıyor. Ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu bunu ortaya koyuyor. Böylelikle sadece sesli komutlar yardımıyla çevrimiçi mağazalardan alışveriş yapmak mümkün olabilir.

“Akıllı Otomatikleşmiş Asistan” başlığını taşıyan sözkonusu patent başvurusunda Siri’nin gelecekte kullanılması muhtemel e-ticaret uygulamalarında nasıl faaliyet göstereceğinin ipuçlarını veriyor. Patentin detaylarına göre Siri, satın alınamayan bir ürünle ilgili olarak “Üzgünüm, şu an bunu satın alamıyorum.” gibi bir kalıbı kullanabilecek. Tabii ki, farklı senaryolar ve durumlar için de tanımlanmış çeşitli kalıplar bulunuyor.

Apple’ın Siri’nin alışveriş alanında kullanılmasına yönelik patenti şirketin iTunes, App Store ve iBookstore gibi içerik mağazalarında işe yarayabilir. Alışveriş uygulamalarında akıllıara ister istemez bunlar geliyor. Bu arada Siri’nin Wolfram Alpha gibi matematiksel arama motoru ve bilgi sistemiyle bağı da onu sadece çevrimiçi mağazalar için değil, fiziksel mağazalar için de çekici bir uygulama yapabilir.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER