Teknoloji

Apple’ın patent başvurusu Thunderbolt destekli iOS cihazlarını müjdeliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın geçen yıl piyasaya sunduğu Mac masaüstü ve dizüstü bilgisayar modellerinde sunmuş olduğu Thunderbolt portunun henüz fazla işlev görmediğini kabul etmek gerek. Ancak Apple’ın bu teknolojiyi daha verimli bir şekilde kullanmaya yönelik planları bulunuyor ve bu planların içinde iOS cihazları da yer alıyor.

Apple’ın ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu, yüksek hızlı veri transferine izin veren konnektörü yüksek dayanıklılık ve iyileştirilmiş ısı yalıtımına sahip kabloyla birleştirilmiş şekilde iOS dünyasına getirmenin ipuçlarını veriyor. Patent başvuru dosyasında Thunderbolt portunun ve kablolarının işlevlerinden bahsediliyor, bunların çoğunu zaten biliyor sayılırız. Tüm bunları geçtikten sonra esas noktaya geliniyor ve taşınabilir medya oynatıcılarına atıfta bulunulan bir parçaya yer veriliyor. Aslında bu sınıfa sadece iPod’u değil, iPad ve iPhone’u da katmakm mümkün.

Patent başvurusunun söz konusu bölümünde Thunderbolt üzerinden gerçekleşecek bir bağlantının taşınabilir medya oynatıcıyla bir ekran, bilgisayar, taşınabilir medya oynatıcı veya diğer taşınabilir cihazlar arasında gerçekleştirilebileceği belirtiliyor. Bu patent başvurusu gelecekteki iPhone, iPad veya iPod’ların sahip olduğu evrensel porta bağlanacak kablonun diğer ucunun Thunderbolt portuna gideceği izlenimini uyandırıyor. Böylelikle veri aktarımı, medya dosyalarının akıtılması veya cihazların şarj edilmesi önemli derecede iyileştirilebilir.

Bu patent başvurusu seti içinde üç farklı dosya yer alıyor. Bunlardan bir tanesi Thunderbolt portu tanıtılmadan bir gün önce, diğerleri ise Apple’ın Thunderbolt destekli monitörleri ortaya çıkmadan 2-3 hafta önce kaydettirilmiş.

İlgili – Patently Apple

İLGİLİ HABERLER