Teknoloji

Apple’ın patent başvurusu harita ve pusula özelliklerini arttırılmış gerçeklikle buluşturuyor

Apple’ın ortaya çıkan yeni bir patent başvurusu harita ve pusulanın birlikte kullanıldığı bir iOS özelliğinin hatlarını belirliyor. “Arttırılmış Gerçeklikli Haritalar” başlığını taşıyan bu patent başvurusunun öngördüğü teknoloji sayesinde, gelecekte iOS Haritalar uygulamasında yapılacak güncellemelerle birlikte iPhone’un kamerası ve çeşitli sensörleriyle canlı video ve görüntülerin oluşturulması sırasında harita bilgilerinin de kullanılması sağlanabilir.

Apple’ın geliştirdiği konsept diğer arttırılmış gerçeklik çözümlerinin zayıf noktalarını iyileştirecek şekilde tasarlanmış. Süreç arttırılmış gerçeklik görünümünden pusula tabanlı haritalandırmaya kadar daha düzenli hâle getirilmiş. Örneğin, kullanıcı iPhone’un kamerasını kullanarak belli bir kavşağın görüntüsünü yakalayabilir, uygulama da bu konumu bulup yönleri bu görüntünün üstüne doğrudan ekleyebilir.

Sunulan harita bilgisi canlı bir video görüntüsünün üstüne bindirilebilir, böylelikle kullanıcıya daha canlı bir yol yardım desteği sunulabilir. Bu bilgi, canlı besleme kullanıcı yol boyunca ilerlediği süre içinde değiştikçe, kendisini otomatik olarak güncelleyebilir. Pusula özelliğinin kullanımıyla da uygulama kullanıcıları yanlış yöne gitmeleri durumunda uyarabilir.

İlgili – Patently Apple

İLGİLİ HABERLER