EğlenceManşetler

Apple’ın Müzik uygulaması iOS 8.4 ile birlikte büyük değişiklikler görecek

ios-muzik-uygulama-ikon-140415

Apple’ın iOS 8.3 güncellemesi geçen haftanın ortalarında yayınlanmıştı. Bu, artık daha yeni bir şeyler için zamanın işlemeye başladığını gösteriyor. Apple’ın geliştirici kanalı üzerinden dağıtıma sunduğu iOS 8.4 ile birlikte belki de, Apple’ın haziran ayındaki WWDC 2015’te duyuracağı ve muhtemelen sonbaharın başlarında çıkaracağı iOS 9’dan önce yapılacak olan son büyük değişiklikleri ve yenilikleri göreceğiz.

Yayınlanan iOS sürümünde dikkat çeken en önemli ayrıntı Müzik uygulamasının yenilenmiş versiyonu oldu. Apple’ın Beats müzik dinleme servisinin yenilenmiş versiyonunu bu Müzik uygulamasıyla birlikte çıkaracağı söyleniyordu, bu nedenle de Müzik uygulamasına ayrı bir önem veriliyordu. Beats uygulamasının bazı deneyimlerinin Apple’ın Müzik uygulamasına da aktarılacağı iddia ediliyordu.

İlk izlenimler uygulamada çoğu unsurun aynı kalacağı, sadece görünüm ve yaşattığı his bakımından değişiklikler olacağını gösteriyor. 9to5Mac’in yayınladığı ve sadece geliştiricilerin görebildiği sürüm notlarına göre, en temel özellik olarak internetten müzik dinleme servislerinden ilham alan yeni ve “güzel” tasarım gösteriliyor. Uygulama iTunes’un en son versiyonlarından da bazı nitelikleri ödünç alıyor, örneğin küçük kontrollere ve sonra çalacak şarkıya hızlı bakış özelliğine sahip olan mini oynatıcı bunların arasında bulunuyor.

Yeni uygulamaya ait ekran görüntülerini paylaşan Twitter kullanıcısı Abdel Ibrahim sayesinde, nasıl bir deneyimin sunulacağıyla ilgili fikir sahibi olmak mümkün oluyor:

iOS 8.4’ün herkese açık sürümünün Apple’ın geleneksel geliştirici konferansı WWDC sırasında veya onun hemen öncesinde çıkması bekleniyor. WWDC’nin ne zaman düzenleneceği henüz açıklanmasa da, genelde her yıl San Francisco’da, haziran başında gerçekleştiriliyor. Yayınlanan son sürüm olan iOS 8.3 için dört farklı beta versiyonu ve bir de herkese açık beta çıkarılmıştı. iOS 8.4 için de benzer bir sürecin işlediğini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER