Manşetler

Apple’ın mobil uygulama mağazası App Store üç yaşında

Üç yıl önce bu zamanlar Apple, App Store’un lansmanını gerçekleştirmişti. App Store, iPhone 3G ve MobileMe ile birlikte tanıtılmıştı. iPhone 3G artık iyiden iyiye eskidi ve emekliye ayrılma kıvamına geldi, MobileMe ise çok yakında yerini iCloud servisine bırakacak. Buna rağmen App Store geçen üç yıl boyunca sürekli güçlenerek pazarın hakimi durumuna geldi.

App Store’a ilk yılında yaklaşık 56 bin yeni uygulama eklendi ve bunlar 1 milyarın üzerinde indirildi. Geçen yıl 8500’ü iPad’e özel olmak üzere toplam 225 bin uygulama App Store’da mevcuttu ve bunlar 5 milyarın üzerinde olacak şekilde indirilmişti. Geçen hafta açıklanan rakamlara göre App Store’da 100 bini iPad’e uygun olmak üzere toplam 425 binin üzerinde uygulama bulunuyor ve App Store üzerinden yapılan indirme sayısı 15 milyarın üzerine çıkmış durumda. App Store’un durmaya niyeti yok gibi görünüyor.

Geçen üç yıl boyunca App Store’a yapılan uygulama başvurularının inceleme süreci iyileştirildi, daha önce duymakta olduğumuz garip red hikayelerini daha az duymaya başladık. Uygulama içi satış ve abonelik özellikleri sayesinde süreli yayınların satın alınması ve abonelik süreci daha düzgün hâle getirildi. iOS 5’in önümüzdeki sonbaharda gelişiyle birlikte App Store daha iyi uygulama ve oyunlara ev sahipliği yapan bir yer hâline gelebilir. Belki de günün birinde Apple TV uygulamalarını da App Store’da görüyor olacağız.

İlgili – Apple

İLGİLİ HABERLER