Eğlence

Apple’ın Macworld basın toplantısı özeti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın beklenen Macworld Expo konuşması gerçekleşti. Daha önceki senelerde konuşmayı yapan Steve Jobs bu sene ortalıkta gözükmedi, O’nun yerine daha önce de haber verildiği gibi Phil Schiller sahnede yer aldı ve Apple’ın yeni ürün ve servislerini duyurdu.

Phil Schiller konuşmaya ilk olarak iLife ile başladı. Mac satışlarında itici güç görevi gören iLife’ın yeni sürümleri iPhoto 09, iMovie 09 ve Garage Band tanıtıldı. iPhoto 09’da özellikle kişiye göre oluşturulan fotoğraf kütüphaneleri ve konuma bağlı fotoğraf sınıflama işlevleri ön plana çıkıyor. iMovie 09 ise tema yaratma, video kalitesini iyileştirme gibi işlevleri oldukça iyi beceriyormuş gibi gözüküyor. Yeni Garage Band ise kullanıcıları nasıl enstrüman çalındığını öğretecek.

iLife tanıtımından sonra iWork’e sıra geldi. Bu paket içerisinde yer alan Keynote Remote adlı yazılım ile Mac’i iPhone veya iPod touch ile kontrol etmek mümkün hale geliyor. Ayrıca iWork’ün internet sürümü iWork.com da bu toplantıda tanıtılmasıyla birlikte faaliyete geçti. iWork’ün beta sürümü kullanıcılara ücretsiz sunuluyor.

Daha önce de dedikodularına yer verdiğimiz 17 inç ekranlı MacBook Pro tanıtıldı. Core2Duo işlemcili MacBook Pro üstün batarya özellikleri ile de beğeni toplayacak. Yeni MacBook Pro 8 saate kadar çalışma süresi sunuyor. MacBook Pro’nun Ocak ayı sonunda satışa çıkması bekleniyor.

iTunes’ta DRM korumasız şarkıların satılmaya başlanacağı da bu toplantı ile birlikte resmen ilan edildi. 2009’un ilk çeyreği sonuna kadar 10 milyon şarkı DRM korumasız hale getirilecek. Bu arada iPhone ve iPod touch üzerinden iTunes alışverişi yapmak da daha kolay hale getiriliyor. Bu arada 3G bağlantısını kullanarak iPhone 3G üzerinden şarkı satın alıp indirmek de mümkün olacak. Ayrıca iPhone üzerinden satın alınan şarkılar Mac bilgisayarlar ile de senkronize edilebilecek. Yeni iTunes özelliklerinin bugünden itibaren geçerli olması bekleniyor.

Diğer dedikodular ise havada kaldı. Beklenen iPhone nano duyurusu gerçekleşmedi. Bunun yanısıra Mac mini ya da iMac duyurusu yapılmadı. Genel olarak bakılırsa, Apple’ın Macworld etkinliği biraz sönük kaldı.

Resim – Engadget.com

İLGİLİ HABERLER