Teknoloji

Apple’ın Mac satışları bu çeyrekte rekor kırabilir

Araştırma şirketi NPD’den gelen son rapora göre Apple’ın Mac satışları bu çeyrekte rekor seviyede gerçekleşip piyasa beklentilerinin üstüne çıkabilir. Temmuz ve ağustos aylarında Mac satışları yüzde 22 oranında yükselmişti. Piper Jaffray analisti Gene Munster de Apple’ın bu çeyrekte 4.4 milyon ile 4.6 milyon arasında Mac satışı gerçekleştireceğini tahmin etti.

Pazarın beklentisi bu çeyrekte yüzde 16’lık bir artışın olacağı şeklindeydi. Apple’ın bu tahmini rahatlıkla aştığına inanılıyor. Munster kuvvetli satışlarda Mac OS X Lion’ın çıkışı, yenilenmiş MacBook Air ve Mac Mini gibi ürünlerin payı olduğunu düşünüyor. Ayrıca tahmin ettiği 4.5 milyon ürünün yüzde 10-20’lik bir kısmının MacBook Air’lara ait olduğunu iddia ediyor.

NPD verisiyse Apple’ın iPod satışlarının bu çeyreğin ilk iki ayında düşüş gösterip yıldan yıla yüzde 16 oranında azaldığını ortaya koyuyor. Beklenen yüzde 23’lük düşüşle karşılaştırıldığında ortaya çıkan tablo çok da kötü değil. Apple’ın bu çeyrek içinde 7.2 milyon ile 7.7 milyon arasında iPod satışı gerçekleştirmesi bekleniyor.

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER