EğlenceManşetler

Apple’ın Lala ekibi 2010 içinde çıkacak bir video servisi üzerine mi çalışıyor?

Apple Lala’yı satın aldığında herkesin aklına gelen Cupertino’nun yerel tarama ve internet üzerinden akışkan medya desteği sunan servisi sabit disk tabanlı iTunes’a entegre edip bulut tabanlı bir servis sunacağıydı. Satın almadan bu yana geçen sekiz ay boyunca gördüğümüz tek önemli olay Lala müzik servisinin kapanması oldu. Görünüşe göre, yakın zamanda Lala’yı iTunes içinde göremeyeceğiz.

CNET’in araştırmalarına göre Apple dört büyük plak şirketinin yöneticilerine önümüzdeki birkaç ay içinde bulut tabanlı bir müzik servisi sunmayacağını söylemiş. Aslında CNET’in kaynakları Apple’ın bulut tabanlı servis üzerinden sunacağı şarkılar için depolama ve dağıtım lisansı henüz alamadığı için beklemede olduğunu iddia ediyorlar. Öyleyse Apple Lala’nın hünerleriyle neler yapacak? Yine CNET’e göre, Lala ekibi müzik yerine henüz detayları bilinmeyen bir video servisi üzerinde çalışıyor. Büyük film stüdyolarındaki kaynaklar Apple’ın bu sene içinde  iTunes kullanıcılarına film ve diğer medyalarını Apple’ın sunucuları üzerinde saklamaya imkan tanıyacak “dijital raf” hizmeti sunacağını öne sürüyorlar.

Tüm bunlar Apple’ın bu sene içinde açmayı planladığı 46 hektarlık alan üzerine kurulu ve 1 milyar dolara malolan veri merkezinin inşa edilme sebebini açıklıyor. 99 sentlik kiralık TV içeriklerini evlerdeki tamamen yenilenmiş Apple TV’lere, iPad, iPod touch ya da iPhone gibi mobil cihazlara aktarmak için iyi bir tesis gerekirdi. Ayrıca Apple piyasaya sunduğu iCihazların kapasitelerini iki katına çıkarma yerine aynı tutmaya başladı. Son iPhone 4 de selefi 3GS gibi 16 GB ve 32 GB’lık kapasitelerle sunuluyor. Yani, Apple yerel depolamayı sabit tutup bulut tabanlı depolamaya odaklanacak gibi görünüyor. Önemli soru ise, bu ne zaman gerçekleşecek?

İlgili – CNET

Resim – Cult of Mac

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER