Teknoloji

Apple’ın kasasındaki para mobil alandaki rakiplerini satın almaya yeter

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple kasasında bulunan nakit para sayesinde rakiplerinin çoğunu satın alabilecek güce sahip. Sadece Samsung böyle bir hamlenin dışında kalabilir. Asymco’nun istatistikleri değerlendirerek ortaya çıkardığı tabloya göre, 2011’in ikinci çeyreğinde 70 milyar dolarlık nakit para ve aktif değer bilanço etmesi beklenen Apple istese Nokia, RIM, LG, Motorola Mobility, Sony Ericsson ve LG Mobile’ı satın alabiliyor.

HTC’nin kurumsal değerinin 25.4 milyar dolar, Nokia’nın 22.6 milyar dolar, RIM’in ise 13.8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Motorola Mobility ise sadece 4.2 milyar dolarlık değere sahip. Sony Ericsson ve LG Mobile’ın değerlerinin hesaplanması biraz zor, çünkü bu şirketler daha büyük firmaların alt kolları olarak faaliyet gösteriyor. Yine de, Asymco Sony Ericsson için 3, LG Mobile içinse 10 milyar dolar değer biçiyor.

Apple’ın tahmin edilen nakit, nakit dengesi, kısa vadeli ve uzun vadeli pazarlanabilir kıymetli evraklarına bakıldığında, planlarının dışında kalabilecek tek şirketin,  analistlerin tahminlerine göre 53 milyar dolarlık değere sahip olan Samsung olduğu görülüyor. Ancak Apple’ın kasasını sürekli doldurmaya devam ettiği düşünülünce, Samsung’a yetecek mâli gücü bulması da çok uzun sürmeyecektir.

Bu arada Asymco’nun çalışması sadece öngörü ve Apple’ın mâli gücünü gösteren bir kanıt niteliğini taşıyor. Şu anda Apple’ın bu şirketlerden birini veya birkaçını alacağına dair bir haber yok.

İlgili – Asymco

İLGİLİ HABERLER