Teknoloji

Apple’ın kasası ABD Hazinesininkinden daha dolu

Borç tabanı krizi ve bütçe tartışmalarının ortasında kalan ABD’nin hazinesinin kasasında 73 milyar dolarlık paranın kaldığı ortaya çıktı. İlginç olan nokta, devletin harcama amaçlı kullanabileceği paranın, Apple’ın kasasında bulunan paranın miktarından daha az oluşu.

Apple geçen yıllar içinde devasa bir nakit rezervi oluşturdu. 2005 yılında şirketin kasasında 9 milyar dolar nakit olduğu söyleniyordu. Bu rakam 2010 yılında 60 milyar dolara çıkmıştı. O zamanlar bu tutar ABD’deki tüm finansdışı şirketlerin kasasında bulunan nakit para miktarından daha fazla bir değere tekabül ediyordu. 25 Temmuz 2011 tarihi itibariyle de şirketin 76 milyar dolarlık nakit para rezervinin bulunduğu açıklandı.

Apple’ın bu parayla Facebook ve Goldman Sachs’ı satın alabileceği ve hâla kasasında nakit paranın kalacağı söyleniyor. Ya da şirket mobil endüstrideki rakipleri HTC, Nokia, RIM ve Motorola’yı satın alıp kasasında hâla para bırakabilir. Tabii, bunlar sadece birer varsayım. Yoksa şirketin şu anda Barnes & Noble dışında satın alacağı iddia edilen bir şirket yok.

İlgili – Financial Post

İLGİLİ HABERLER