Teknoloji

Apple’ın kârı PC endüstrisinin toplamını geride bıraktı

apple servisleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın oldukça fazla para kazandığı herkes tarafından biliniyor. Şirketin kâr marjının oldukça yüksek bir seviyede olduğu bilinirken, 2012 mali yılına ait kâr rakamları şirketin teknoloji endüstrisindeki rakiplerinin kârını fazlasıyla sönük bırakıyor. Apple; son dört çeyrek içinde Microsoft, Facebook, Amazon, eBay, Google ve Yahoo’nun toplamından fazla kâr elde ederek etkileyici bir tablo çizdi.

Apple, 2012 mali yılını 41.7 milyar dolara ulaşan muazzam bir kâr ve 156.5 milyar dolar hasılat ile kapattı. Microsoft, Facebook, Amazon, eBay, Google ve Yahoo’nun bu dönemdeki toplam kârı ise 34.4 milyar dolarda kaldı. Apple’ın kârı, PC endüstrisinin önemli şirketleri Dell, Intel, Asus, Acer, IBM, HP ve Lenovo’nun toplam kârının iki katının üstüne çıkmayı başardı. Bu altı şirketin toplam kârı 19.4 milyar dolarda kaldı.

Walt Disney, News Corp., Time Warner, Viacom ve Comcast gibi medya şirketlerinin toplam kârı da 19.3 milyar dolar ile Apple’ın oldukça altında yer aldı. Akıllı telefon pazarında Apple’ın en önemli rakipleri olarak nitelendirilebilecek olan Samsung, Nokia, HTC ve RIM’in toplam kârları ise 12.8 milyar dolarda kaldı. Apple’ın elde ettiği kârın büyük bir kısmı mobil cihazlar ile sağlanırken, Mac satışlarının getirdiği miktarın da PC sektörünün önde gelen yedi şirketin toplam kârına yakın olduğu düşünülüyor.

İlgili >> Statista

İLGİLİ HABERLER