Teknoloji

Apple’ın kalp ritmi ölçen EarPods kulaklık dedikodusu yalan çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın kalp ritmi ve kan basıncı ölçen EarPods kulaklıklar geliştiriyor olabileceği şeklinde bir iddia Secret.ly adlı bir sosyal ağ üzerindeki bir kullanıcı tarafından dile getirilmişti. Ancak bunun gerçek olmadığı şeklinde haberler ortalıkta dolaşmaya başladı.

apple-earpod-secret-060514

İlginçtir ki, geçen hafta içinde Apple’ın biyometrik sensörlere sahip olan ve Bluetooth destekli konum özelliklerini destekleyen EarPods kulaklıklar üzerinde çalıştığı şeklinde bir bilgi paylaşan kişi, bu sefer yazdığı bir blog yazısıyla sızdırdığı haberin yalan olduğunu itiraf etti. Kendisini DMx olarak adlandıran bu kişi yazdığı sızıntının şaka olduğunu söyledi. Anlaşılan bu kişi masum bir şaka yapmak istemiş, ancak işler kontrolden çıkmış.

1 Mayıs sabahı yataktan baş ağrısıyla kalktığını ve tuvalete gittiğinde nabzını merak ettiğini söyledi. Şaka da işte bu zaman aklına gelmiş. Ancak Apple’ın da kendisinin tanımladığı ürünlerle ilgili uzmanları işe alıyor olmasının durumu biraz karıştırdığını, halbuki Apple’ın kulaklıklarla ilgili patentlerini hiç görmediğini de dile getirdi. Anlayacağınız, şaka kaka olmuş.

DMx’in Secret.ly gibi insanların söylemek istediklerini anonim olarak söylemelerine olanak sağlayan bir sosyal ağ sitesinden paylaştığı mesajda Apple’ın WWDC’de EarPods kulaklıkların kan basıncı ve nabız ölçmeye olanak sağlayacak yeni bir ürün duyuracağını ve bunun da iWatch akıllı saat için kapı niteliğinde bir ürün olarak faaliyet göstereceği yazıyordu. Ayrıca bu kulaklığın ikinci mikrofon sayesinde gürültü bastırma özelliğine, Lightning portuna ve iBeacon, Bluetooth konum desteklerine sahip olacağı da yazılmıştı.

MacRumors sitesi de DMx’in paylaşımını destekleyecek şekilde Apple’ın 2007 yılındaki bir patent başvurusunu paylaşmıştı. Söz konusu patent çeşitli aksesuarlara ve küççük cihazlara entegre edilen sensörlerle fiziksel verilerin toplanmasını tanımlıyordu. Ayrıca web sitesi Apple’ın giyilebilir ürünler ekibini son zamanlarda kulağa takılan giyilebilir yaşam sinyalleri monitörü cihazı üzerinde çalışan MIT araştırma görevlisi Eric Winokur ile güçlendirmeyi planladığını da yazmıştı.

Aslında Apple gerçekten de çeşitli sensörler ve işlevler barındıran EarPods kulaklıklar üzerinde çalışabilir, ancak şimdiye kadar hiçbir şey doğruşamış değil. Ancak şurası gerçek ki, DMx rumuzlu kişi tarafından konuyla ilgili olarak paylaşılan haberin aslı astarı yok.

İlgili >> DMx (EarPod Secret)

İLGİLİ HABERLER