Eğlence

Apple’ın iTV için yaptığı patent başvurusu Apple markalı TV tartışmalarını yeniden ısıtacak – Galeri

apple-itv-patentApple şimdilik Apple TV cihazıyla, kendi deyimleriyle sadece hobi amaçlı olarak, oturma odalarına göz kırpıyor. Ancak bu işin hobi olarak kalmayacağı ve şirketin eninde sonunda oturma odalarının baş köşesine oturacak bir TV setiyle karşımıza çıkacağı söyleniyor. Ortaya çıkan bir patent başvurusu bu ihtimali daha da kuvvetlendiriyor.

Patent uygulaması iTV adlı bir kavrama atıfta bulunuyor. Söz konusu kavramın neyi işaret ettiğiyle ilgili iki farklı ihtimal bulunuyor. Birinci ihtimale göre, iTV tamamen yeni bir cihaz, örneğin iTunes mağazasına ve iCloud servisine bağlanabilen, böylelikle kullanıcıların tüm içeriklerini görüntüleyip paylaşmalarına olanak sağlayan bir TV olabilir. İkinci ihtimale göre ise, iTV adı için sadece basit bir başvuru yapılmıştır, böylelikle bu adın daha sonra başkaları tarafından alınması önlenmek istenmişti. Patent başvurusunda yer alan görüntü ve yazılar ise Apple’ın Apple TV adıyla sunduğu çeşitli servisleri tanımlamak için kullanılmıştır.

Gönlümüzden geçen birinci ihtimal. Aslına bakarsanız, Apple’ın akıllı televizyonların da akıllı telefonlar gibi giderek ivme kazandığı bir zamanda, gelişmekte olan bu yeni segmente yatırım yapmaması sürpriz olur. Söz konusu ürün Apple TV’ye göre daha geniş kapsamlı ve daha bütün bir çözüm olacağı için küçük kutuya göre çok daha çekici olacaktır.

Galeri: Apple iTV Patent Başvurusu
[nggallery id=613]

İlgili – TechTilt

İLGİLİ HABERLER