EğlenceManşetler

Apple’ın iPod / iTV etkinliği 7 Eylül’de mi gerçekleştirilecek?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eylül ayı geliyor, bu ay Apple fanlarının takvimlerinde önemli bir yer tutuyor. Çünkü Apple’ın iPod serisi için düzenlediği geleneksel basın toplantısı birkaç senedir bu ayda gerçekleştiriliyor. Bu seneki basın toplantısında beklentiler sadece iPad ile sınırlı değil. Apple TV’nin de yenilenmiş bir adla (iTV) ve servislerle karşımıza çıkması bekleniyor.

Bu basın toplantısının Eylül ayı ortalarında düzenleneceği söylenmişti, ancak gelen son haber etkinliğin 7 Eylül günü San Francisco’da düzenleneceğini işaret ediyor. Bu etkinlikte en çok merak edilen cihaz dördüncü nesil iPod touch olacak. Yeni iPod touch’ın da iPhone 4 gibi Retina ekrana sahip olması, en az bir kamera barındırması bekleniyor. Video ve fotoğraf çekimi için kullanılacak bu kameranın yanında WiFi üzerinden FaceTime görüşmeleri için önde de bir tane ek kamera yer alabilir.

Dördüncü nesil iPod touch’ın yanı sıra Apple iTVin ve bunun servislerinin de Eylül ayındaki basın toplantısında tanıtılması bekleniyor. Bloomberg’in haberine göre Apple 99 sente TV şovlarını kiralamaya olanak sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyor. Bu amaçla News Corp., CBS ve Disney gibi ABD’nin medya devleriyle görüşmeler yapılıyormuş. Habere göre kiralanan içerikler 48 saat süreyle izlenebilir olacakmış. Birçok kiralık içeriğin ise çalma tuşuna basıldıktan itibaren 24 saat içinde izlenmesi zorunlu tutulacakmış.

Apple’ın etkinlikleri için basın mensuplarına davetiye gönderme işinin etkinliğe bir hafta kala gerçekleştiği söyleniyor. Bu nedenle sözü edilen 7 Eylül tarihinin doğruluğunu anlamak için gelecek haftayı beklemek gerekecek.

İlgili – Fortune
İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER