Teknoloji

Apple’ın iPhone 12 serisi de 60 Hz ekranlarla gelecek

iphone 12 60 hz
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ming-Chi Kuo yeni bir araştırma notu yayınladı. MacRumors’ın elde ettiği nota göre Apple’ın yakında beklediğimiz iPhone 12 telefonlarının hiçbir tanesinde yüksek yenileme hızlı ProMotion ekran bulunmayacak. Daha yüksek fiyatlı Pro modelleri de buna dahil görünüyor. Kuo, Apple’ın gelecek yılın 2021 iPhone serisiyle birlikte 120 Hz yenileme hızlı, daha akıcı görünüm sunan ekranlara geçiş yapacağını söylüyor.

Çoğu modern amiral gemisi Android telefonunda 90Hz ile 120Hz arasında değişen hızlarda yüksek yenileme hızlı ekranların bulunmaya başladığı bir ortamda bu haber epey üzücü görünüyor. Ancak daha önceki sızıntıları ve tahminleriyle kendisini kanıtlayan ve güvenilirliğini artıran Kuo, Apple’ın bir yıl daha iPhone’ları geleneksel 60Hz ekranlarla sunmaya devam edeceğini söylüyor. Bazı insanlar bunu önemsemiyor ve çok da fark yaratan bir özellik olarak görmüyor, ancak teknoloji konusunda tutkunluk seviyesinde bulunanlar ise yüksek yenileme hızlı ekranlara giderek daha fazla önem veriyor. Yüksek yenileme hızlı ekranların daha akıcı tepkileri kullanıcı deneyimini artırıyor ve oyunları daha eğlenceli hâle getiriyor.

Son aylardaki dedikodu ve sızıntılar Apple’ın bazı iPhone 12 modellerinde yenileme hızını artıracağını işaret ediyordu. Bir süredir Apple’ın sadece 6.1 inç ve 6.7 inç “Pro” modellerinde ProMotion’a yer vereceği düşünülüyordu. Ancak 5.4 inçlik yeni iPhone’da ve 6.1 inçlik standart iPhone 12’de 60 Hz ekrana bağlı kalınacağı tahmin ediliyordu. Front Page Tech adlı YouTube kanalından Jon Prosser de yakın zamanda bazı ekran görüntülerini ve bir videoyu paylaşmıştı. Bu videoda iPhone 12 Pro Max’in “PVT” olarak tanımlanan bir prototipi görülüyordu. iPhone 12 Pro Max’in ayarlar ekranında “yüksek yenileme hızını etkinleştir” şeklinde bir seçenek dikkat çekiyordu.

Apple'ın iPhone 12 serisi de 60 Hz ekranlarla gelecek

Prosser videosunda, test edilmekte olan iPhone 12 Pro Max PVT prototiplerinin yaklaşık yarısının yüksek yenileme hızlı ekrana sahip olduğunu söylüyordu. Yukarıdaki ekran görüntüsünde Apple’ın, donanım test kullanıcılarını PVT modellerinin bu özelliği destekleyip desteklemediğini kontrol etmeleri için teşvik ettiği görülüyor. Görünüşe göre şirket her iki senaryoyu da test ediyor. Eğer Kuo’nun tahminleri doğruysa, şirket bir yıl daha 120Hz için beklemeyi seçmişe benziyor.

Öte yandan Kuo’nun raporunda, 5.4 inç iPhone 12 modelinin daha büyük ekranlı kardeşlerine göre nispeten daha küçük bir çentik barındıracağı işaret ediliyor. Çentiğin boyutu ise iPhone 11’dekine göre değişiklik göstermeyecek. Apple Watch Series 6 ise şirketin daha önceki iki akıllı saatinin benzeri bir görünüme sahip olacak. Daha radikal tasarım değişikliği gelecek yıl bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER