EğlenceManşetler

Apple’ın iOS platformu mobil oyun pazarının yükselen değeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Interpret adındaki bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırma taşınabilir oyun dünyasıyla ilgili çarpıcı rakamları ortaya çıkardı. Rakamlar Apple’ın mobil oyun pazarında büyük bir oyuncu olmak için gösterdiği çabanın karşılığını verdiğini doğrular nitelikte.

Rakamlara göre aralarında iOS cihazlarının da bulunduğu cep telefonları, payını geçen seneye göre yüzde 50 arttırarak, taşınabilir oyun pazarının yüzde 44’ünü ele geçirmiş hâle geldi. Aynı dönemde Nintendo DS ve PSP gibi sistemlerin kullanımında da yüzde 13’lük bir gerileme kaydedildi. Araştırmadaki sorular herhangi bir taşınabilir oyun cihazına sahip olan kişileri hedefliyor ancak birkaç tane oyun cihazına sahip olanlar da işin içine katıldığında, yüzde 25’lik kitlenin cep telefonlarında oyun oynadığını, ancak Nintendo DS ya da PSP gibi cihazlarda oyun oynamaktan da vazgeçmediğini gösteriyor.

Araştırma ve analiz şirketi Interpret’in yöneticisi Courtney Johnson fazla miktarda işlevi barındıran akıllı telefonların yaygınlaşmasının DS ve PSP gibi oyuncular tarafından domine edilmiş olan taşınabilir oyun pazarı için gerçek bir tehdit oluşturmakta olduğunun söyledi. Johnson, eğlence ve işlevselliği bir arada sunan cihazların müşterilerin gözünde tek işlevli cihazlara nazaran daha fazla tercih edilir hâle geldiğine de dikkat çekti.

Ortaya çıkan bu sonuçlar Wedbush Morgan Securities analisti Michael Pachter tarafından da yorumlandı: “DS cihazlarının satışının düşmekte olduğunu görmeye başladık. iPod touch’ın varlığı taşınabilir oyun pazarını karıştırdı, PSP’nin ise daha baştan ölü doğduğunu, ayrıca PSP2’nin de ölü doğacağını düşünüyorum.”

İlgili – Ars Technica

Görsel – Slashgear

İLGİLİ HABERLER