Teknoloji

Apple’ın iOS 9’daki Hey Siri özelliği farklı sesleri tanıyor

hey-siri-kurulum-140915

Apple’ın iOS cihazlarına ekleyeceği “Hey Siri” işlevi sayesinde sanal asistanı bu şekilde seslendiğiniz herhangi bir zamanda uyandırabileceksiniz. En azından iOS 9.1 beta içinde böyle bir özelliğin bulunduğu keşfedenler tarafından dile getiriliyor.

“Hey Siri” işlevinin Ayarlar içinden etkinleştirilmesinden sonra, sanal asistan siz her seferinde “Hey Siri” diye seslendiğinizde sizin onu çağırdığınızı anlayacak. Bu durum, sizin yerine bir başkasının da Hey Siri diye seslenmesi durumunda Siri’nin çalışabileceği şeklinde düşüncesini beraberinde getiriyor, ancak işin aslı öyle olmayacak. Siri sadece sizin sesinize tepki verecek.

iOS 9.1 içinde gezinen kullanıcılar “Hey Siri” işlevinin detaylarına ulaşma fırsatı elde edebiliyor. Sürekli açık Hey Siri işlevi için ayarların yer aldığı sayfada bu işlevin kurulumu için gerekli adımların başlatılmasını sağlayan bağlantı da yer alıyor.

iOS 9.1 ile birlikte gelmesi beklenen Hey Siri işlevi, Siri’nin sadece sizi dinleyerek işleyeceğini gösteriyor. Bununla birlikte Hey Siri sayesinde sanal asistanın sesleri daha iyi ve verimli şekilde dinleyip öğrenmesine katkıda bulunulabilir. Ne var ki, sürekli dinlemede olan Siri’nin gizlilik konusunda birtakım endişeleri beraberinde getirebileceğini kabul etmek gerekiyor. Neyse ki, Apple bu konuda kafa karışıklığını biraz olsun giderecek bir açıklama yaptı.

Eğer bir test kullanıcısıysanız, Hey Siri işlevini Ayarlar içinde bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER