Eğlence

Apple’ın internet TV servisi WWDC’ye yetişmeyecek

apple covid-19 satın alma

apple-logo-060614 (800 x 600)

Apple’ın uzun zamandır beklenen internet servisinin çıkışı gelecek hafta başında düzenlenecek WWDC açılış toplantısına yetişmeyecek. Re/code sitesinin haberine göre, şirket üst düzey TV yöneticilerine duyurunun bu yılın sonlarına veya 2016’ya ötelendiğini bildirdi.

Apple’ın TV şebekeleriyle ve yerel yayıncılarla lisans anlaşmaları yapma konusunda sıkıntı çektiği açık şekilde görülüyor. Bu durum şirketin servisi için planladığı çıkış takviminde de ayarlamalar yapmasına neden oluyor. Başlangıçta Apple’ın çıkış için sonbaharın başlarını, büyük TV kanallarının yeni yayın dönemlerinin başladığı zamanı seçtiği söyleniyordu.

Pazarlıkların tıkandığı noktalardan birinin Apple’ın büyük yayın ağlarının canlı TV yayınlarını ABD genelindeki şehirlerde sunma arzusu olduğu biliniyor. ABC, CBS, FOX ve NBC gibi TV yayın ağları çoğu pazarda doğrudan kendi yerel iş ortaklarına sahip değil, bu da Apple için işleri daha da karıştırıyor.

Sony’nin PlayStation Vue servisi canlı TV yayınları sunuyor, ancak yayına başlamasının üzerinden üç ay kadar geçmesine rağmen, web TV servisi henüz başlangıçta faaliyete geçtiği az sayıda şehrin ötesine geçmedi. Apple ise canlı TV yayınlarını daha geniş kitlelere yaymayı istiyor, mevcut zorluklar bunun gerçekleşmesi için engel olarak görünüyor.

 

Sonuç olarak gelecek pazartesi akşamı Apple’ın gerçekleştireceği duyurular arasında iOS 9, OS X 10.11 ve abonelik tabanlı yeni müzik servisi olacak gibi görünüyor. Ne var ki, internet TV servisi için biraz daha beklemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER