Teknoloji

Apple’ın ilk 5G iPhone’u 2020’de bekleniyor

5g iphone

Mobil operatörler hem yurt içinde hem de yurt dışında 5G bağlantısı için hazırlıklarını sürdürüyor. Gelecek nesil hücresel şebekeler müşterilere daha yüksek indirme hızları sunmayı vadediyor. Donanım üreticileri de yeni dönem hazırlanıyor. Bu daha yüksek hızlı şebekelerden yararlanacak çeşitli cihazlar için planların yapıldığını biliyoruz. Son haber ise Apple’ın 2020’de 5G telefonunu çıkaracağını işaret ediyor.

Amerikan Federal İletişim Komisyonu geçen yıl Apple’a 5G teknolojisiyle deneyler yapmaya izin vermişti. Bu da gelecekte çıkacak bir 5G telefonu için gerekli temeli oluşturmuştu. Fast Company‘de çıkan haberde ise, Apple’ın planlarından haberdar bir kaynağa dayandırılarak, söz konusu telefonun 2020 yılında çıkacağı belirtiliyor.

Aynı haberde şirketin Intel’in 8161 5G modem yongasını kullanmayı planladığı belirtiliyor. Ne var ki şu anda, ısı yayılımı gibi üstesinden gelinmesi gereken bazı teknik hususların bulunduğu belirtiliyor. Apple’ın B Planı olarak da MediaTek ile görüşmeler yaptığı da söyleniyor.

Apple şu anda 2018 model iPhone’larında Intel’in hücresel şebeke modemlerini kullanıyor. Ancak 2020 modelinde şirketin Bluetooth ve Wi-Fi yongalarını kullanmayacağı öne sürülüyor. Apple şu anda Intel modemlerinin en büyük müşterisi konumunda bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER