Eğlence

Apple’ın Homepod’u artık YouTube Music ile entegre oldu

youtube music homepod

HomePod kullanıcıları için harika bir haber var: YouTube Music’ten şarkılarınızı çalmak üzere Siri’ye talimat verebilir ya da bu hizmeti varsayılan olarak ayarlayabilirsiniz. YouTube Music ürün şefi Brandon Bilinski’nin söylediği bilgi, bir Reddit gönderisinde 9to5 Google tarafından görüldü. Entegrasyon için nasıl bir ayar yapmanız gerektiği ise YouTube Music hizmetinin destek sayfasında yer alıyor.

HomePod’larla entegre edilebilen üçüncü taraf müzik hizmetleri listesi her ne kadar kısa olsa da, bugüne kadar kullanılabilir alternatifler arasında Deezer ve Pandora en büyük alternatiflerdi. Artık Siri’ye Spotify’dan bir şarkı çalmak üzere talimat verebilirsiniz, ancak şirket halen uygulamanın Apple’ın hoparlörüne bağlanmaya destek vermiyor.

YouTube Music HomePod ile nasıl bağlanır?

YouTube Music’i HomePod’larınıza bağlamak için, YouTube Music veya YouTube Premium hesabı açmanız gerekiyor. Uygulamayı açın, sağ üst köşede bulunan kullanıcı simgesine tıklayın, ardından Ayarlar > Bağlı Uygulamalar > HomePod ile Bağlan yolunu izleyin. Hizmeti varsayılan olarak ayarlamak için iPhone veya iPad’ınızda Home uygulamasını açın, sağ üst kısımdaki ayarlar simgesine tıklayın ve ardından Ev Ayarları > Kullanıcı adınız (Kişiler bölümünde) > Saptanmış Servis yolunu izleyin.

Eğer “Bağlı Uygulamalar” seçeneğini YouTube Music’te göremiyorsanız endişelenmeyin. Uygulamayı zorla kapatıp tekrar açtığınızda bu seçenek orada olacaktır. Ayrıca uygulamanın en son sürümüne sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER