Teknoloji

Apple’ın hisse senetleri son üç ayın en düşük seviyesine indi

apple servisleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın hisse senetleri şu sıralar iniş eğilimi gösteriyor. iPhone 5, iPad mini, 13 inç MacBook Pro Retina gibi cihazların da aralarında bulunduğu ürünleri tanıtan ve doğrusunu söylemek gerekirse son zamanlarda çoğu ürününü yenilemiş olan Apple’ın borsada işlem gören hisseleri dünü 558 dolarlık fiyatla kapatarak son beş ayın en düşük seviyesine indi. Halbuki şirketin hisse senetleri geçtiğimiz eylül ayında 705 dolara kadar yükselmişti.

Financial Times’a göre Apple’ın hisse senedi fiyatının düşmesi şirketin piyasa değerinin 138 milyar dolar düşmesine neden oldu. Apple cihazlarının üretimi noktasında yaşandığı söylenen sıkıntılar, ki iPad mini’nin üretiminde bile sıkıntılar yaşanabileceği beklentileri hisse senetlerine olumsuz etki yapmış gibi görünüyor. Öyle ki, Foxconn CEO’su Terry Gou’nun iPhone üretiminin kolay olmadığı, talebi karşılamakta zorlandıklarına yönelik açıklaması da tüm bunların üzerine tuz biber ekti. Dün gerçekleşen yüzde 3.8’lik düşüş Apple’ın 2008 yılından beri yaşadığı en büyük düşüş olarak kayıtlara geçti.

Analistler Apple’ın iPhone 5 talebini karşılama konusunda çektiği sıkıntıların benzerini iPad mini’de de çekebileceğini düşünüyor. Bunun dışında devam eden ve dün bir tanesi Apple’ın 368 milyon dolar tazminat ödemesi kararıyla sonuçlanan patent davaları da şirketin borsadaki performansını etkileyen hususlar arasında görünüyor. Bunlara bir de şirketin yönetim katında yaşanan ve Scott Forstall’ın gidişiyle sonuçlanan değişiklikleri ekleyin. Apple için deniz hafif kabarık gibi görünüyor.

İlgili >> Financial Times

İLGİLİ HABERLER