Teknoloji

Apple’ın giyilebilir cihazı ekim ayında tanıtılabilir

Apple’ın uzun zamandır beklenen giyilebilir cihazı sonbahardaki etkinliğinde tanıtacağı söyleniyor. Apple ile iyi ilişkileri bulunan ve şirket hakkında geçmişteki doğru bilgileriyle biline Recode sitesinin haberine göre, Cupertino merkezli şirket ekim ayında, günü henüz kesinleşmemiş bir etkinlik düzenleyecek. Bu özel etkinlikte yeni giyilebilir cihazın tanıtımı gerçekleştirilecek. Bu cihazın ne olacağı hakkında net bir bilgi yok, ancak WWDC 2014’te tanıtılan sağlık verileri toplama uygulaması ve HealthKit sistemiyle uyumlu çalışacağı biliniyor.

apple-iwatch-konsept-090614

Geçen hafta içinde düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından yazılım geliştiricilerinin katıldığı etkinlikte iWatch veya başka bir giyilebilir cihazla ilgili bilgi verilmedi veya yeni bir ürün tanıtılmadı. Ancak Apple yayınladığı reklamla giyilebilir cihazlara ve iPhone’un üçüncü taraf egzersiz uygulamaları ve cihazlarıyla kullanılması fikrine soğuk olmadığını gösterdi.

Apple’ın internet yazılımları ve servislerinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Eddy Cue, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Recode Code Konferansı etkinliğinde Apple’ın 2014’ün ikinci yarısı için ortalığı sarsacak şeyleri olduğu müjdesini vermişti. Bu yılın sonlarına doğru Apple’daki 25 yılı boyunca görmediği en iyi ürünlerin çıkacağının bilgisini paylaşmıştı.

Bu açıklama ve diğer gelişmeler Apple’ın ekim ayında düzenleyeceği etkinlikte giyilebilir cihazını tanıtması ihtimalini güçlendiriyor. Zaten Apple son birkaç yıldır biri eylül diğeri ekim ayında olmak üzere iki adet ürün tanıtım toplantısı düzenliyor.  Aslında giyilebilir cihazın eylül ayında, yeni nesil iPhone ile birlikte tanıtılması daha mantıklı bir hareket olabilir, ancak Recode’un bilgisine de güvenmek yerinde olacaktır.

Apple ile ilgili bilgiler noktasında güvenilir bir kayda sahip olan Nikkei de Apple’ın ekim ayında tanıtması muhtemel cihazıyla ilgili olarak, bu cihazın kavisli OLED dokunmatik ekrana sahip olacağını, ayrıca kalori tüketimi, uyku aktivitesi, kandaki glikoz seviyesi gibi bilgileri göstereceğini yazmıştı. Ayrıca bu cihaz kullanıcıların akıllı telefonlarına gelen mesajları bilekleri üzerinden okumasına da izin verecek.

Bitmedi, Apple’ın bu yeni giyilebilir cihazına çok güvendiği ve aylık 3 ila 5 milyon arası bir satış hedeflediği de söyleniyor.

İlgili >> Recode, Nikkei

İLGİLİ HABERLER