Manşetler

Apple’ın giriş seviyesi iPhone’unun adı iPhone XC olabilir

iphone xc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple‘ın “Gather Round” başlıklı etkinliği önümüzdeki çarşamba günü düzenlenecek. Burada Apple’ın sonbaharda piyasaya çıkacak yeni ürünleriyle tanışma fırsatı elde edeceğiz. Şimdiye kadar gördüklerimiz Apple’ın üç adet yeni iPhone çıkaracağını gösteriyor.

Yeni gelecek muhtemel iPhone modellerinden bir tanesi iPhone X’un güncellenmiş versiyonu olacak. Diğeri daha büyük ekranlı bir versiyon ve son olarak da 6.1 inç LCD ekranlı daha ucuz bir versiyonu göreceğiz. Sızıntılara göre bu model iPhone XC adını taşıyacak.

Apple’ın Eylül Özel Etkinliği yaklaşırken, iPhone X‘un takipçisi olacak cihazın iPhone XS adını taşıyacağı, daha büyük iPhone X modelinin de iPhone XS Max olarak adlandırılacağı haberleri çıkmıştı.

Bir Çinli mobil operatörün pazarlama sunumu Çinli sosyal medya sitesi Weibo’da ortaya çıktı. Macotakara ve 9to5Mac siteleri de bunu haberleştirdi. Kaynakların belirttiğine göre; iPhone XS, iPhone XS Plus ve iPhone XC şeklinde bir isimlendirme öngörülüyor. Bu da Apple’ın geleneksel adlandırma düzenine daha fazla uyum gösteriyor.

Bu arada sunum sayfalarında telefonların Çin fiyatlarına da rastlanıyor. Buna göre iPhone XC 4500 TL, iPhone XS 5800 TL, iPhone XS Plus ise 6400 TL‘ye karşılık gelen yaklaşık Çin fiyatlarıyla satılacak. Bunların üstüne 2000-3000 TL kadar ekleyerek muhtemel Türkiye fiyatları hakkında da fikir sahibi olabilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta sonuna girilirken gelen bir başka sızıntı da iPhone XC’ye ait olduğu öne sürülen renk seçeneklerini gösteriyordu. Ben Geskin, Twitter’da iPhone XC‘nin; kırmızı, beyaz ve mavi renklerini gösteren fotoğraflar paylaşmıştı.

Tabii ki, bu sızıntıların gerçek olmama ihtimali de, gerçek olma ihtimali kadar fazla. Her şeyi iki gün sonra tüm netliğiyle görme imkanı elde edeceğiz. 12 Eylül Çarşamba akşamı saat 20.00’de düzenlenecek Apple Özel Etkinliği ile ilgili tüm detayları Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER