Manşetler

Apple’ın gelecekteki yerleşkesine ait yeni çizim ve planlar ortaya çıktı – Galeri

yord_renderings_thumbApple’ın mimarları geçtiğimiz haziran ayında şirketin Cupertino’da inşa etmeyi planladığı, dairesel şekilli yönetim binasıyla ilgili planları açık etmişti. Şimdiyse bu yeni bina ve onu çevreleyen yerleşke etrafındaki yaşamı simgeleyen çeşitli çizimler ortaya çıktı.

“Apple Campus 2” olarak adlandırılan bu yeni proje yaklaşık 260 dönüm üzerine kurulacak ve 12 bin Apple çalışanına ev sahipliği yapacak. Bin kişilik oditoryum, 28 dönüme yayılmış araştırmaa tesisleri, dairesel yapının altına yerleştirilmiş birkaç katlı otopark, bunun dışında dört katlık ek bir otopark yapısı Apple’ın iki numaralı yerleşkesinde bulunacak. Herşeyden daha iyisi, bu yerleşke kendi enerjisini kendisi üretecek, normal şehir şebekesini ise yedek amaçlı kullanacak.

Büyük kıvrımlı cam parçalarından oluşacak bu binanın planları Steve Jobs tarafından Cupertino Belediyesine sunulurken büyük cam parçalarının mimari amaçlarla nasıl kullanılacağının bilindiğinin altı çizilmişti. Aşağıdaki galeride Apple Campus 2’ye ait temsili fotoğraflar yer alıyor. Ayrıca Cupertino.org sitesinde Apple’ın inşa edeceği yerleşkeye ait tanıtım, site planı, kat planları ve  hesaplamalar yer alıyor.

Yerleşkenin inşaatına gelecek yıl başlanması ve 2015 yılında tamamlanması bekleniyor.

Galeri: Apple Campus 2 Temsili Yaşam Fotoğrafları
[nggallery id=644]

İlgili – MacRumors

İLGİLİ HABERLER