Teknoloji

Apple’ın eski donanım yöneticisine AR ve VR ile ilgili yeni görev

apple dan riccio

Apple’ın daha önceki donanımdan sorumlu tepe yöneticisi Dan Riccio, bundan böyle şirketin, yürütmekte olduğu söylenen artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik çalışmalarının yönetimini üstlenecek.

Riccio, geçtiğimiz ay 2012 yılından bu yana sürdürmekte olduğu donanımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcılığı görevinden ayrılmıştı. O zaman Riccio’nun şirkette kalacağı ve yeni bir şeyler oluşturmaya odaklanarak çalışacağı söylenmişti. Ancak bu “yeni bir şey”in ne olduğu hakkında bir bilgi verilmemişti.

Apple’ın AR/VR departmanının yönetimini üstlenen Mike Rockwell, yakında çıkacak ürünlerin geliştirme çalışmalarına yönelik günlük işlerin sorumluluğunu üstüne almaya devam edecek. Ancak Riccio, Apple’ın söz konusu alana yönelik ilk donanımıyla ilgili olarak liderliği üstlenecek.

Yıllardır Apple’ın AR ve VR donanımları üzerinde çalıştığını gösteren haberler ve söylentiler var. Apple’ın iPhone’ları ve iPad’lerinde artırılmış gerçekliğe yönelik devam eden yatırımlarının yanı sıra CEO Tim Cook’un bazı açıklamaları da bu beklentiyi ve ihtimalleri güçlendiriyor.

En son haberler, Apple’ın ilk olarak pahalı bir sanal gerçeklik başlığını, daha etkileyici bir artırılmış gerçeklik cihazına giden yolda bir basamak olarak piyasaya sürmeyi planladığını gösteriyor. The Information sitesi geçen hafta, VR cihazının 3.000 dolara satılabileceğini ve 2022’de piyasaya sürülebileceğini bildirmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER