Teknoloji

Apple’ın elektronik ders kitabı projesi “Bliss” olarak anılıyormuş, ilham kaynağı ise Al Gore – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bizim zaman dilimimize göre bu akşam saatlerinde New York’ta düzenleyeceği basın toplantısında eğitim sektörüne özel bir yeniliğini tanıtması bekleniyor. Tahminler Apple’ın dijital ders kitabı hazırlama aracı veya elektronik kitaplar için GarageBand tarzı bir yazılım tanıtacağı üzerine yoğunlaşmış durumda. AppleInsider sitesi bu projeyle ilgili daha fazla detaya ulaştı. Siteye göre söz konusu proje Apple’ın içinde “Bliss” olarak anılmaktaymış.

Apple’ın söz konusu projesi için çalışanlar arasında iWork geliştirme çalışmalarında sorumlu başkan yardımcısı Roger Rosner de yer alıyor. Rosner dijital kitap oluşturma aracında kullanılacak editörü geliştirmenin yanı sıra hazırlanan dosyaların okunmasını sağlayacak okuma yazılımını geliştirmekten de sorumlu bulunuyormuş.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu proje “Bliss” olarak adlandırılıyor. Projenin ilham kaynağı ise Apple’ın yönetim kurulu üyesi de olan Al Gore’un “Seçimimiz: İklim Krizini Çözmek için Bir Plan” başlıklı interaktif elektronik kitap projesi. Geçtiğimiz yıl yayınlanan bu kitap Push Pop Press adlı bir girişimin yardımıyla kitlelerle buluşmuştu. Bu girişim eski Apple mühendisleri Mike Matas ve Kimon Tsinteris tarafından, elektronik kitap pazarını interaktif e-kitap yayınlama platformuyla sarsmak amacıyla kurulmuştu. Bu girişim daha sonra Facebook tarafından satın alınmıştı.

Video: Al Gore’un Etkileşimli Elektronik Kitabının Tanıtımı

İlgili – AppleInsider

İLGİLİ HABERLER