Teknoloji

Apple’ın e-kitap pazarında tekel gözlemcisinden kurtulma girişimi sonuçsuz kaldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple geçtiğimiz yıl ABD Adalet Bakanlığı ile e-kitap fiyatlarının belirlenmesi nedeniyle karşı karşıya gelmiş, davayı kaybeden Apple’ı izlemesi için bir tekel gözlemcisinin görevlendirilmesine karar verilmişti. Cupertino merkezli şirketin bu gözlemciden kurtulmaya dair girişimleriyse sonuçsuz kalmaya devam ediyor. Mahkeme tarafından tekel gözlemcisi olarak belirlenen Michael Bromwich’in görevden alınması için Apple tarafından yapılan son başvuru da üst mahkeme tarafından reddedildi.

apple-e-kitap-200912

Apple’ın kurtulmaya çalıştığı Bromwich şirketin yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşmesine izin verilmediğine ve görevini yerine getirmesinin engellendiğine dikkat çekerken, Apple bu suçlamaya Bromwich’in hizmetleri için çok yüksek bir ücret istediği ve şirketin ticari faaliyetlerini göz ardı ettiği iddiasıyla karşılık vermişti. Apple’ın Bromwich’ten kurtulma adına daha önce yaptığı başvuru e-kitap davasının görüldüğü ana mahkeme tarafından reddedilmiş, ancak günler sonra Apple mahkeme kararıyla Bromwich’ten geçici olarak kurtulmayı başarmıştı.

Üst mahkemenin kararı ABD Adalet Bakanlığı tarafından memnuniyetle karşılandı. Bakanlık artık Apple’ın mahkeme tarafından belirlenen gözlemciyle işbirliği yapmasının bir zorunluluk haline geldiğine dikkat çekti. Apple ise konuya dair bir açıklama yapmadı.

İlgili >> ABD Temyiz Mahkemesi

İLGİLİ HABERLER