Teknoloji

Apple’ın dışındaki tablet üreticileri zayıf satışlar nedeniyle fiyat indirimine gidiyor

Apple’ın iPad satışları iyi gidiyor, ancak aynı şeyi diğer tablet üreticilerinin ürünleri için söylemek çok da kolay değil. Birçoğu piyasaya sürdüğü Android veya Windows tabanlı tabletlerin müşteriye doğru şekilde anlatılması noktasında sıkıntılar çekiyor.

Apple geçen çeyrekte 9.25 milyon iPad satmayı başarmışken, bazı mağazalar stoklarına koyacak ürün bulamazken, diğer bireysel tablet üreticilerinin ürünlerini satış kanallarından geçirip son kullanıcılara ulaştırma konusunda zor zamanlar yaşadığı dile getiriliyor. Örneğin ASUS, Eee Pad Transformer ile Android tabletler arasında bir popülarite yakaladı, ancak bu tabletin bile mayıs ile temmuz ayları arasında piyasa dağıtılan 700 bin biriminin yüzde 30’a yakın bir kısmının raflarda kaldığı iddia ediliyor. Bunun sonucunda Samsung, Motorola ve HP gibi tablet üreticilerinin satışları arttırmak amacıyla fiyatlarda indirime gidebileceği konuşuluyor.

Aslında bunun örneklerini görmeye başladık bile. Geçtiğimiz ay webOS tableti TouchPad’i ABD’de satışa sunan HP, daha şimdiden bu tablet için iki kez indirim kampanyası düzenledi, en sonunda da tabletin fiyatında 100$’lık bir indirim yaptı. Motorola’nın da XOOM tabletin ABD’deki satış fiyatında indirim yaptığı, 32 GB kapasiteli modelin 16 GB’lık iPad ile aynı fiyata denk geldiği belirtiliyor. DigiTimes’ın belirttiğine göre bu yıl içinde tabletlerin fiyatında iki farklı indirim dalgası daha yaşanacak, bunların biri eylül ayında diğeriyse yıl sonunda gerçekleşecek.

İlgili – DigiTimes

İLGİLİ HABERLER