Eğlence

Apple’ın bulut tabanlı iTunes müzik servisi WWDC’ye yetişmeyebilir

Apple’ın iCloud adını taşıyacağı tahmin edilen bulut tabanlı iTunes müzik servisiyle ilgili dedikodular ve haberlerin yoğunluğu her geçen gün daha da artıyor. Beklentiler Apple’ın bu servisi önümüzdeki ayın başında düzenlenecek WWDC geliştirici konferansında tanıtacağı yönünde.

ABD’nin dört büyük plak şirketinden üçünü, EMI, Warner Music ve Sony‘yi bağlayan Apple’ın Universal Music ile de anlaşmasının an meselesi olduğu belirtiliyor. Yine de, bu durum Apple’ın servisi gelecek aya yetiştirmesini mümkün kılmayabilir. AllThingsDigital’dan Peter Kafka’ya göre şirket büyük müzik yayıncılarıyla anlaşma şartlarını henüz sona bağlayabilmiş değil. Plak şirketleri şarkı kayıtlarının hakkına sahipken yayıncılar ise doğrudan şarkıların haklarını elinde bulunduruyor.

Eğer Apple, Amazon ve Google gibi basit birer çevrimiçi müzik deposu geliştirmekten öte geçip tam donanımlı bir bulut tabanlı müzik servisi kurmak istiyorsa, hem plak şirketleri hem de yayıncılarla anlaşmak zorunda. Aslında plak şirketleriyle anlaşma imzalandıktan sonra yayıncılarla yapılan anlaşmalar da bunu izleyecektir. Ancak süren pazarlıklar söz konusu servisin WWDC’ye yetişmesini imkanzı hâle getirebilir.

İlgili – Cult of Mac

İLGİLİ HABERLER