Manşetler

Apple’ın bu akşamki basın toplantısında neler tanıtılacak?

Apple’ın bizim zaman dilimimize göre bu akşam saatlerinde düzenleyeceği basın toplantısında Steve Jobs’un olup olmayacağının yanı sıra bu basın toplantısında nelerin konuşulacağı da merak konusu. Gönderilen davetiyelerden yeni iPad’in tanıtılacağı anlaşılıyor. Ancak Apple’ın bunun yanında başka yenilikleri de tanıtacağı tahmin ediliyor.

Cult of Mac sitesinin haberine göre Apple ikinci nesil iPad’in yanı sıra bulut tabanlı MobileMe servislerinin tanıtımını da bu akşam düzenleyeceği etkinlikte tanıtacak. MobileMe’nin yeni hâli kullanıcılara multimedya dosyalarını Apple’ın sunucularına yükleme ve bunlara çeşitli cihazlardan erişme imkânı sunacak. Yeni MobileMe servisinin iTunes mağazasından satın alınan müzik, TV programları ve filmleri saklayacağı da belirtiliyor. Aslında sadece iTunes’tan satın alınan içeriği değil, satın alınmayan içeriği de MobileMe’nin bulut sunucularında saklamak mümkün olacak. Öte yandan MobileMe’nin bazı servislerinin ücretsiz olarak sunulabileceği iddia ediliyor.

Bugün tanıtılacak olan yeni iPad’in orijinal iPad modeline göre radikal değişiklikler taşıyan bir cihaz olmayacağı, ancak yeni özellikler kazanacağı kaynaklar tarafından vurgulanıyor. Üstelik daha iddialı yeniliklerin yapıldığı iPad modelinin bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkabileceği iddia ediliyor.

Konu hakkında konuşan bir Apple yetkilisi iPad 2 için hedeflerin çok yüksek tutulmaması gerektiğini söylemiş. Ancak üçüncü nesil iPad’in büyük yeniliklerle geleceğini ve büyük beğeni kazanacağını iddia etmiş.

Apple’ın bu yılın ikinci yarısında yeni bir iPad modeli çıkaracağına dair dedikoduların miktarı giderek artıyor. Belki de gerçekten, Apple giderek kızışan tablet savaşında geri kalmamak için bugün güncelleme niteliğinde bir ürün çıkaracak ve esas yenilikleri önümüzdeki sonbahar aylarına saklayacak. Bu tahminin ne kadar gerçek olduğunu ise zamanla göreceğiz.

İlgili – Cult of Mac

İLGİLİ HABERLER