Teknoloji

Apple’ın bir sonraki tanıtım etkinliği 21 Ekimde olabilir

phil-schiller-ipad-180914

Apple’ın gelecek basın toplantısının 21 Ekim tarihinde gerçekleştirileceği iddia edildi. Apple Insider sitesinin konuyla yakından ilgili bir kaynağa dayandırdığı habere göre ekim ayının ikinci yarısı içinde yeni Apple ürünlerinin çıkış yapması bekleniyor. Apple Watch’un da ekim etkinliğinde tanıtılabileceği düşünülüyordu, ancak Apple bu ürünü eylülde tanıtarak tahminlerden erken davranmış oldu. Ancak henüz yeni iPad, iMac ve MacBook Pro modellerini görmedik.

Apple geçmişte sonbaharda çıkaracağı yeni ürünlerin son 25 yıl içindeki en iyi ürünler olacağını söylemişti, bu nedenle şirketin elinde 5 hafta arayla düzenlenmiş olacak iki farklı etkinliği besleyecek yeterlilikte yeni donanım bulunuyor olmalı. Bu arada bir başka teknoloji sitesi Daily Dot da Apple’ın bir sonraki etkinliğini 21 Ekimde düzenleyeceği bilgisini destekledi. OS X Yosemite’ın çıkışı ve iki yeni iPad modelinin bu etkinliğin başrol oyuncuları arasında yer alacağı siteye yakın kaynaklar tarafından iddia edildi.

Daha açık konuşacak olursak, Apple’ın gelecek basın toplantısında altıncı nesil iPad’i ve üçüncü nesil iPad mini’yi tanıtması bekleniyor. Yeni iPad’lerde daha hızlı A8 işlemci, yansıtmasız ekran, TouchID parmak izi okuyucusu gibi özelliklerin bulunması bekleniyor. Ayrıca Mac işletim sisteminin bir sonraki büyük versiyonu OS X Yosemite’ın çıkışı da etkinlikle birlikte duyurulacaktır. Apple geçen yıl OS X Mavericks’in duyurusunu 22 Ekimde düzenlediği etkinliğin hemen arkasından gerçekleştirmişti. Bu yıl da aynısını görebiliriz.

Bu arada Mac Mini, MacBook Air, MacBook Pro, iMac ve Apple TV gibi diğer Apple ürünlerine dair donanım güncellemelerini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER