Teknoloji

Apple’ın beklenen VR başlığı rakiplerinden çok daha hafif olacak

apple destek hattı

Apple’ın uzun zamandır dedikoduları yapılan karma gerçeklik başlığı 150 gramdan daha hafif olacak. Bu da onu piyasadaki birçok üründen daha hafif yapacak demektir. Bu iddia, Apple analisti Ming-Chi Kuo tarafından paylaşılan yeni bir araştırma notu tarafından dile getiriliyor. Daha hafif olması sayesinde Apple’ın başlığını uzun zaman boyunca takmak da daha kolay olacaktır.

150 gram ağırlık, Apple’ın başlığının Oculus Quest 2 (503 gram), Microsoft’un HoloLens 2 (645 gram) ve Valve Index (809 gram) gibi mevcut ürünlerden daha hafif olmasını sağlayacaktır. Telefonu içinde tutmak için tasarlanmış ve kumaştan yapılmış 220 gram ağırlığındaki bir VR başlığı olan Google’ın Daydream View’dan daha hafif olacaktır. Standart iPhone 12’nin 164 gram ağırlığında olduğu göz önüne alındığında, bu başlık iPhone’unuzdan bile daha hafif olabilir.

Bu VR başlığı kulağa ne kadar çekici gelse de, tüketicilerin bunu deneyimlemesi için biraz daha zamanın geçmesi gerekebilir. Bloomberg, ocak ayında geçtiği bir haberde, hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik özelliklerine sahip olabilecek cihazın en az 2022’ye kadar piyasaya sürülmeyeceğini bildirmişti. The Information ise, şubat ayında yayınladığı bir haberle de, cihazın “en erken gelecek yıl” çıkabileceğini bildirerek bunu destekledi. Ayrıca, The Information’ın haberi öndeki örgü kumaş ve arkadaki Apple Watch tarzı bantlar dahil olmak üzere kulaklığın nasıl görünebileceğine dair bir çizim de içeriyordu.

The Information’a göre, kod adı “N301” olan kulaklık, hem el hareketlerinizi takip etmek hem de kulaklığın içinde görüntülenebilen görüntüleri yakalamak için 8K ekrana, göz izleme teknolojisine ve bir düzineden fazla kameraya sahip olabilir. Ve yeni araştırma notunda Kuo, cihazın plastik lenslere, ultra kısa odak uzunluğuna ve Micro-OLED ekranlara sahip olacağını bildirdi.

Ancak bu başlık çok ucuz olmayabilir. Görünüşe göre Apple, bu başlığı yaklaşık 3 bin ABD doları üzerinden fiyatlandırmayı değerlendiriyor. Bu, onu 299 dolarlık Oculus Quest 2’den çok daha pahalı, ancak 3 bin 500 dolarlık HoloLens 2’den daha uygun hale getirecektir.

Bloomberg, Apple’ın cihazının halihazırda pek çok geliştirme zorluğunu aştığını bildirdi ve söylentiler doğrultusunda çıkışına daha zaman olduğu düşünüldüğünde, cihazla ilgili ayrıntıların her zaman değişme olasılığı mevcuttur. Ancak Apple kısa bir süre önce, eski donanım şefi Dan Riccio’yu şirketin AR ve VR cihazlarından sorumlu olduğu söylenen bir role taşıdı. Bu da şirketin bir cihazı bir an önce piyasaya sürme taahhüdüne işaret edebilir.

İLGİLİ HABERLER