Teknoloji

Apple’ın beklenen AirPods Studio kulaklıklarında U1 yongası olacak

iPhone 11 İncelemesi

Apple’ın bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan AirPods Studio kulaklıklarının şirketin ultra geniş bant U1 yongasını barındıracağı söyleniyor. Kulaklıklarda bulunacak U1 yongası Bul uygulamasında konum belirlemek için kullanılacak.

Ne var ki, bu yonganın çevredeki diğer U1 cihazlarının yönünü belirleme gibi fonksiyonları da bulunuyor. Apple daha önce bu yonganın, gelecek nesil dijital otomobil anahtarları gibi işleyecek cihazların da aralarında bulunduğu yeni deneyimleri destekleyeceğini söylemişti. AirDrop kullanırken cihazın yönüne göre saptama yapılmasının dışında bu yonganın fazla bir işlevi ortaya çıkmadı.

U1 yongası iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’da bulunuyor. Ancak 2020 model iPad Pro ve ikinci nesil iPhone SE’de bu yongayı görmüyoruz. Bu da Apple’ın yonga ile planladıklarını biraz daha belirsiz hâle getiriyor.

Bununla birlikte, U1 yongası Apple Watch Series 6’da bulunuyor ve muhtemelen AirPods Studio kulaklıklarda da bulunacak. Bu durum da yonganın gelecekte Apple’ın ekosisteminde önemli bir rol oynayacağını gösteriyor.

Sızıntının kaynağı olan L0vetodream Twitter hesabı, U1 yongasının kulaklığın sağ ve sol kulak pozisyonlarını otomatik olarak tanıyabileceğini söylüyor. Bu da kullanıcılar kulaklığı hangi yönde kullanırlarsa kullansın, kulaklık yerleşimi tanıyacak ve ses kanallarını buna göre ayarlayacak.

Dahası, sızıntı kaynağı Apple’ın uzun bir süredir dedikoduları ortalıkta dolaşan AirTags aygıtının teknoloji devinin U1 ağında farklı cihazları birbirine bağlamak için kullanılacağını öne sürüyor.

AirPods Studio’nun görüntüleri ve ürün fotoğrafları birkaç gün önce sızmıştı. Bu da herhangi bir şey doğrulanmış olmasa da, yeni ürünün çıkışının yakın olduğunu gösteriyor. Kulaklıkların ABD’de 349 dolarlık fiyat etiketiyle satılacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER