Teknoloji

Apple’ın basın toplantısı haberi şirketin hisselerini yükselişe geçirdi

Apple dün akşam saatlerinde 23 Ekim tarihinde düzenleyeceği basın toplantısının davetiyelerini gönderdi. Şirket bu etkinlikte ne tanıtacağını net bir şekilde belli etmemiş olsa da, herkes uzun zamandır dedikodusu yapılan iPad mini’nin geleceğini tahmin ediyor. Yatırımcılar da bunu olumlu bir işaret olarak algılamış olacaklar ki, Apple’ın hisse senetleri toplantı haberinin gelmesinin ardından yükselişe geçti ve dünü yaklaşık on beş puan artıda kapattı.

yeni-ipad-inceleme-00011

Apple’ın hisseleri iPhone 5’in geçtiğimiz ay tanıtılmasının ardından darbe almıştı. iPhone 5 çıktığından beri şirketin senetleri yüzde 10’luk bir düşüşe maruz kaldı; yeni nesil akıllı telefonun üretimiyle ilgili yaşanan sıkıntılar stoklara rastladı, sonuç olarak talep karşılanamadı, bu da satış rakamlarına olumsuz şekilde yansıdı. Ne var ki, yatırımcılar ihtimalleri satın alır ve karşılarında yine böyle bir fırsat var. iPad mini’nin ve bununla birlikte diğer yeni ürünlerin tanıtılacağı beklentisi sayesinde şirketin birim hisse senedi fiyatı dünü 15.03 dolarlık artışla 649.79 dolardan kapattı, böylelikle yüzde 2.37 bir yükseliş kaydedilmiş oldu.

iPad mini’nin gelişiyle birlikte Apple Nexus 7 ve Kindle Fire gibi, özellikle ABD’de oldukça popüler olan cihazlara doğrudan rakip olacak bir cihaza sahip olmuş olacak. Bu rekabette Apple’ın tabletinin başarılı olması ve hakim bir duruma sahip olması da kuvvetle muhtemel. Sonuç olarak Apple’ın hanesine yeni gelirler ve kazançların eklenmesi gibi bir ihtimal var ve yatırımcılar da bu ihtimal üzerine oynuyor. Tabii ki, Apple’ın üretim konusundaki sıkıntıları çözmesi ve böylelikle iPad mini için gelecek olan talebi karşılayacak durumda olması gerekiyor. Yoksa iPhone 5’tekine benzer bir durumu görebiliriz.

İlgili >> Google Finans

İLGİLİ HABERLER