Teknoloji

Apple’ın basın bülteninde bahsetmediği iPod satışları yüzde 32 azaldı

2013 mali yılının üçüncü çeyreğine ait sonuçları açıklayan Apple; iPhone satışlarında büyük bir artışın altına imza atarken, iPad ve Mac satışlarında küçük düşüşler kaydedildi. Ancak şirketten yapılan açıklamada ve sonrasında gerçekleştirilen telekonferans görüşmesinde iPod satışlarından bahsedilmemesi ayrıca şüphe uyandırdı.

ipod-touch-5g-inceleme-00005

Rakamlara bakıldığında iPod’un performansının pek iyi olmadığı görülüyor. iPod satışları bir önceki yıla göre yüzde 32 azalırken, Apple’ın iPod satışlarından elde ettiği gelir de yüzde 31 oranında azaldı. Bu düşüş iPod’un son birkaç yılda yaşadığı en sert düşüş olma özelliğini taşıyor. iPod satışları en son 2011 mali yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 27 oranında azalmıştı.

iPod’un son yıllarda düşüş eğilimi içine girdiği göz önüne alınınca ortaya çıkan bu tablo pek şaşırtmıyor. iPod touch’ın halen Apple severlerin büyük ilgisini çekmesi de bu durumu pek değiştirmiyor. iPod modellerinin satış rakamlarına ait detaylı bilgiler Apple tarafından paylaşılmasa da, iPod touch’ın en popüler model olduğu düşünülüyor. Nano ve Shuffle modellerinin de kendisine has bir kitlesi olduğu tahmin ediliyor, ancak işler iPod classic için pek iyi gözükmüyor. Apple’ın son iki yıldır bu modeli yenilemesi, aynı zamanda yazılımına da bir güncelleme getirmemesi emektar modelin veda zamanının yaklaştığını gösteriyor.

İlgili >> SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER