Teknoloji

Apple’ın Avustralya’da aldırdığı Galaxy Tab 10.1’in satışına yönelik ihtiyati tedbir kararı onaylandı

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00022

Apple ile Samsung arasındaki hukuk mücadelesinin sürdüğü yerlerden bir tanesi de Avustralya. Geçtiğimiz ağustos ayı başında Samsung Galaxy Tab 10.1’in bu ülkede piyasaya çıkışına ihtiyati tedbir kararı konmuştu. Geçen hafta ise Apple’ın Samsung’un anlaşma talebine olumsuz cevap verdiği haberleri yansımıştı. Bugün davada karar verildi.

Avustralya’daki federal mahkeme Samsung Galaxy Tab 10.1’in satışının Avustralya’da yasaklanmasına yönelik aldırmış olduğu ihtiyati tedbir kararını onayladı. Bu, Samsung’un tabletinin Avustralya’da, mahkemeyi Apple’ın patentlerini ihlâl etmediğine ikna edip aksi yönde karar aldırana kadar satamayacağı anlamına geliyor. Mücadelenin bu ayağından Apple galip çıkmışa benziyor. Bakalım, gelecek mücadele nerede ve kazananı kim olacak.

Bu arada Samsung Galaxy Tab 10.1’in ülkemizde özgürce satıldığını ve mağazalarda bulabileceğinizi hatırlatalım. Bu tablet hakkında daha fazla fikir sahibi olmak isteyenler de Samsung Galaxy Tab 10.1 İncelemesi yazımıza göz atabilirler.

İlgili -Sydney Morning Herald

İLGİLİ HABERLER