Teknoloji

Apple’ın akıllı telefon pazarındaki payı 2013’te yüzde 22’ye yükselebilir

Apple, akıllı telefon ve tablet pazarlarında oldukça başarılı olarak nitelendirilebilecek bir performans sergiliyor. Her ne kadar şirketin en yeni akıllı telefonu iPhone 5 sert eleştirilere maruz kalsa da, piyasa standartlarının üzerinde bir satış çizgisi tutturmayı başarmış durumda. Tablet pazarındaysa iPad’in popülaritesi sayesinde Apple’ın büyük hakimiyeti devam ediyor.

iphone-5-vs-iphone-4s-00007

Araştırma şirketi ABI Research, Apple’ın akıllı telefon pazarındaki payının 2013 içinde yüzde 22’ye yükselmesini öngörüyor. Önümüzdeki beş yıllık döneme de bir bakış atan şirket Apple’ın pazar payının 2018’e dek yatay bir seyir izleyeceğini tahmin ediyor. ABI Research tarafından gerçekleştirilen aramada mobil pazarın geneline ilişkin olarak önemli veri ve öngörüler de yer alıyor. 2014’te gerçekleştirilecek cep telefonu sevkiyatlarının yüzde 50’sini akıllı telefonların oluşturacağı belirtilirken, 2018’de bu oranın yüzde 69’a yükselmesi bekleniyor.

ABI Research tarafından özellikle mercek altına alınan bir diğer şirket ise Samsung. Android ve Samsung arasındaki işbirliğinin güçleneceği öngörülürken, Android işletim sistemli cihazların Samsung’un akıllı telefon sevkiyatının yüzde 90’ını oluşturmasının beklendiği ifade edildi. ABI Research, Samsung’un işletim sistemi tercihlerinin akıllı telefon işletim sistemi pazarının şekillenmesinde önemli bir rol oynayacağının altını çizdi.

İlgili >> ABI Research

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER